BURHANİYE KÖRFEZ’İN KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ OLACAK
Tarih : 2018.02.22  09:43:38
Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın vizyon projelerinden biri olan Taylıeli Amfi Tiyatro ve Rekreasyon Alanı’nın kullanım hakkı, Burhaniye Belediyesi’ne verildi.

Önceki gün gerçekleşen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda alınan karar doğrultusunda, büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak Amfi Tiyatro Burhaniye Belediyesi’ne devredildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 5 bin kişilik Taylıeli Amfi Tiyatro ve Rekreasyon Alanı, körfezin kültür ve sanat merkezi olacak. Eşsiz deniz manzarası ve yeşil alanlarıyla Türkiye’nin sayılı etkinlik alanlarından biri haline gelecek amfi tiyatronun en geç Mayıs ayına kadar açılması planlanıyor. 

MAVİNİN YEŞİLLE BULUŞTUĞU MODERN BİR ALAN

Tiyatronun eksikleri tamamlanarak en kısa sürüde hizmete sunulacağının ve Burhaniye’nin çok yönlü bir kültür merkezine sahip olacağının altını çizen Başkan Uysal, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Körfez’in en büyüğü olma özelliğinin yanı sıra modern ve bölgenin doğal yapısı bozulmadan inşa edilen amfi tiyatromuz, bölgenin cazibe merkezlerinden birisi olacak. Sosyal donatıları çok geniş bir alan. İlçemiz; kapalı alanları, kafeteryası, çevresinde yer alan piknik alanlarıyla her türlü imkâna sahip, büyük etkinliklerin yapılabileceği bir sanat merkezine kavuştu. Burhaniyemiz’e yaraşır büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Vatandaşlarımız eşsiz deniz manzarası eşliğinde sanatla iç içe olacak. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

135 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri