KİTAP OKUYAN HAYATA FARKLI BAKAR
Tarih : 2018.02.23  10:27:46
Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ile Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, BENGİ Projesi “Okuma Etkinliği” kapsamında Şehit Mustafa Serin Fen Lisesini ziyaret ederek burada yönetici, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldiler. 20 dakika süren okuma etkinliğinin ardından, öğrencilerle bir süre sohbet ettiler.

Kaymakam Ali Sırmalı, Sayın Valimiz Ersin Yazıcı'nın öncülüğünde başlatılan ve bir buçuk yıldır başarıyla uygulanan “BENGİ” Projesi hakkında öğrencilere bilgi verdi. BENGİ projesinin ana amaçlarından birinin  okuma alışkanlığını öğrencilere kazandırmak olduğunu ifade eden Kaymakam Sırmalı, ülkemizde okuma oranının düşük olduğunu ve bir toplumun gelişmesinde en önemli hususlardan birinin okuma alışkanlığı olduğunu söyledi. Ülkemizde okuma oranını artırılması amacıyla çok yönlü  çalışmaların yapıldığını da ifade etti.

            Öğrencilerle gerçekleştirdiği sohbette; Önce Hedefiniz Olsun, Sonra Azminiz.. diyen Kaymakam Sırmalı öğrencilere hedefleri doğrultusunda ilerlemeleri tavsiyesinde bulundu. Sohbette Fen liselerinin öneminden de bahseden Kaymakam Sırmalı: "Fen Lisemiz ilçemiz için oldukça önemli bir eğitim kurumumuzdur. Körfezimizde sadece ilçemizde bulunan Fen Lisemizin fiziki imkanlarını iyileştirme gayreti içersindeyiz. Yakın zamanda Z kütüphane kazandırdığımız Fen Lisemizde çok amaçlı salonunun yapılmasıyla okulumuzun fiziki imkanları da genişlemektedir" dedi. Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi öğrencilerine üniversite sınavlarında başarılar dileyen Kaymakam Sırmalı, Fen Lisesi öğrencilerinin üniversite sınavlarında başarıyı yakalayacaklarına güvendiklerini ifade etti. 

            Kitap okumanın önemine dikkat çekerek, kitap okumanın yararlarının saymakla bitmeyeceğini kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç; “Öğrencilerimiz düzenli olarak kitap okuduklarında kelime dağarcıkları gelişecektir. Kitap okuyan insan sürekli gelişen; gelişmelere ayak uydurabilen insandır. İçinde yaşadığımız dünyaya daha farklı, daha medeni bir gözle bakabilmek ancak kitap okumakla mümkün olabilir. Toplumların ilerlemesine ve gelişmesine mani olan tüm kötü olayların temelinde eğitim ve kültür eksikliği vardır. Bu eksikliği girebilmenin tek yolu bireylerin kendilerini de eğitmesi, yani bol bol kitap okumasıdır. Unutulmamalıdır ki eğitimde atılan her adım, çocuklarımızın öğreneceği her kelime; toplumumuzun gelişiminde kelebek etkisi yaratacak kadar büyük önem teşkil etmektedir’’ dedi. Öğrencilerle sohbetin ardından, Okul Müdürü Hikmet Haşlak’tan bilgi alınarak, öğretmenler odasına geçildi. Öğretmenlerle, BENGİ Projesinin okulda yürütülmesiyle ilgili sohbet edildi.

 

 

310 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri