EDREMİT İYİ PARTİ, ZORU BAŞARMAYA ÇALIŞIYOR
Tarih : 2018.04.20  09:44:20
İYİ Parti Edremit İlçe Başkanı Mehmet Emin Karabulut ile yaptığımız röportajda, merak edilen tüm soruları sizler için sorduk. 4 ay gibi kısa bir zamanda Edremit’te 300’ü aşkın üye sayısı ile siyasette hızlı bir çıkış yakalayan İlçe Başkanı Karabulut, İYİ Parti’nin 24 Haziran'da yapılacak seçimlere yürürlükte bulunan Kanun ve Mevzuata göre katılabilecek yeterliliğe sahip olduğunu, Genel Başkan Akşener’i Cumhurbaşkanı adayı yapmak için 100 bin imza toplayacaklarını söyledi.

Gazetemiz Editörü Uğur Tarıman ve S.Yazı İşleri Müdürü K.Ceren Yıldırım, İYİ Parti İlçe Başkanı M.Emin Karabulut’a sizler için sordu. İşte röportajımız: 

Başkanım sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

 1959 Edremit doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi burada yaptım. Üniversiteyi okumak nasip olmadı. Çünkü 80 İhtilali patladı. Biz Çanakkale eğitimi kazanmıştık ama ne yazık ki siyasi olaylardan dolayı ceza evine girdik. Hayat Üniversitesi'nden mezunuz. 1 dönem 1979-80 Ülkü Ocakları başkanlığım var, bir dönem Kadıköy Belediyesi’nde Belediye meclis üyeliğim var. 2007-2009 MHP ilçe başkanıyım, 2014-2016 yine MHP ilçe başkanlığım var. 11 Aralık 2017'de iyi Parti kurucu ilçe başkanıyım.

İyi Parti’ye geçişiniz nasıl oldu?

Biz o zaman MHP'de Üst kurul delegesiydik, 4 tane aday adayımız vardı biz de Meral hanım adına imza veren üst kurul delegesiydik. Çünkü bir değişim olması gerekiyordu, biz de bu değişimi Meral hanımdan yana kullandık. Balıkesir’de 20 üst kurul delegesinin 18’i Meral hanımdan yana oylarını kullandılar. Biz de arkadaşlarla birlikte hareket ediyoruz.

Şu anda üye sayınız ne kadar?

300 civarında üyemiz var. Siz de hak verirsiniz ki 1 Ocak’ta parti binamızı tuttuk, Parti adına bina tutmak çok zor. Kendi şahsınıza olsa verirler ama parti olunca zorlanıyorsunuz. Boş bir mekanı oluşturup, dizayn etmek ve aynı zamanda yönetim kurulunu oluşturmak zaman aldı. 1 Ocak’ta da parti binamızın açılışını yaparak, kuruluşunu tamamladık. 33 Kişilik kurucular kurulunu oluşturduk. 15 Ocak itibariyle üye kayıtlarına başladık. 11 Şubat’ta da 105 üyeyle 1.olağan kongremizi yaptık.

Edremit’in İyi Parti’ye ilgi nasıl?

18-30 yaş arası % 14 üye katılımı var, 30 yaş üzeri de % 86. Üyelerimizin %30’u bayan, yüzde 70’i erkek. Yönetim kurulumuzda genel başkanımızın ve genel merkezin talimatı ile % 25 bayan kotası var, bizim yönetim kurulundaki bayan kardeşlerimizin oranı % 33.  Yani şimdi değişiklik istiyorsak bu değişikliğe hep beraber yardımcı olmamız lazım. İnanarak yapmak lazım, inanmazsanız başarılı olamazsınız bayanların daha çok söz sahibi olmasını istiyoruz. Neden? Evde bile erkek olarak ne kadar istesek de en son sözü eşimiz veya annemiz söylüyor.

Gençlik kollarımız yeni atandı. Yönetimi yeni oluşturuyor. Kadın kollarımız yok çünkü yönetimde zaten kadınlarla birlikte çalışıyoruz. Her gün partimizde bir bayan bir erkek yönetim kurulu üyemiz nöbet tutuyor.

Erken seçim için çalışmalarınızı tamamladınız mı?

Zaten partiyi kurduğumuz günden bu yana Çıkrıkçı, Hacı Hasanlar, Bostancı gibi köylerimizi ziyaret ettik. Biliyorsunuz Genel Başkanımız 18 Mart’ta açılış için Edremit’e gelmişti fakat sokağın dar olmasından dolayı trafiğin aksamaması için Emniyet, Şehit Hamdibey Meydanına verdi ve tabi ki açılış olayını geçtik, bir miting havasına dönüştü. 4 gün gibi kısa bir zamanda 4800 kişi meydan içindeydi, 1500 civarında da dışarıda arkadaşlar vardı. Orasını doldurmak gerçekten zor bir şey çünkü 3,5 ay oldu. Birçok ilin hazırlayamayacağı bir şekilde bir sahne, bir katılım, bir oluşum oldu. Genel Başkanımız da Edremit’ten gayet memnun bir şekilde gitti. Türkiye'de 2. ilçe olarak Edremit geldi. 1. Ahlat 2. Edremit 3. Olarak Havran’a gitti. 18 Mart’ta neden geldi? Biliyorsunuz 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma yıldönümü nedeniyle Devlet törenleri ve 18 Martla ilgili programlar vardı. Koca Seyit alınması gereken bir kahramanımız, onu yad etmek için gelmişti. Gelmişken de buraya uğramış oldu.

Devlet Bahçeli’nin son çıkışını nasıl buluyorsunuz?

Devlet bey biliyorsunuz her zamanki gibi erken seçim isteyen genel başkanımız. İnşallah hayırlı olur, bizce mahsuru yok.

Erken seçim kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İYİ Parti 24 Haziran'da yapılacak seçimlere yürürlükte bulunan Kanun ve Mevzuata göre katılabilecek yeterliliğe sahiptir. Tüm mahallelerimizde teşkilatlanmamız oluşturulmuş, seçim güvenliğine yönelik çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Partimize üye olmak için gelen İYİ ve cesur hemşerilerimize, bizlere gösterdikleri yoğun ilgi ve teveccüh için tüm üyelerimiz adına teşekkür ederiz.

İYİ Parti seçimlere katılabilecek mi?

Yüksek Seçim kurulu 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu ile, siyasi partilerin seçime katılabilmesi için en az illerin sayısının yarısından bir fazlasının kurulmuş olması gerekiyor. Biz bunun kongresini Aralık ayında yaptık, ikinci kongreyi de olağanüstü olarak yaptık.

İkinci kongreyi mi baz alacak, birinci kongreyi mi?

O da artık Yüksek Seçim Kurulu’nun kanunları çiğneyip ya da çiğnememe durumuna kalmış. 

Kararı Yüksek Seçim Kurulu verecek yani?

Evet ama yasalar var.

Sayın Akşener Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

Genel Başkanımız Akşener’i Cumhurbaşkanı adayı yapmak için 100 bin imza toplayacağız.  Bunu da başaracağız çünkü Türkiye genelinde 1 milyon 630 bin oyumuz var. Ama milletvekili ve genel seçimler için zaten Yüksek Seçim Kurulu yasaları uygularsa herhangi bir engel söz konusu değil.  Vatandaşlarımızın ulaşabilmesi için İyi Parti Edremit diye instagram ve twitter sayfalarımız var.  Şu anda 12.634 kişiye erişiyoruz. Bu da 4 aylık bir parti olarak iyi bir başarı.

Yerel seçimlerin erken bir tarihe alınma ihtimali var mı?

Yerel seçimlerin erken bir tarihe alınacağını düşünmüyorum.

Yerel seçimler normal tarihinde yapılırsa olursa adayınız var mı?

Anket çalışması yapıyoruz. Hiçbir parti de bu kadar anket yapmamıştır. Üyelerimize her ay anketten sorular soruyoruz: Kimi belediye başkanı görmek istiyorsunuz? Nasıl bir belediye başkanı istiyorsunuz? Mahallenizde ne gibi sorunlar var? Biliyorsunuz bizim kapanmış 5 tane beldemiz var, hepsi ilçe olabilecek çapta. Edremit geniş bir alana oturmuş. Edremit nüfusuyla Altınoluk neredeyse yarışıyor. Her beldenin de farklı sorunları var. Kadıköy’deki sorunla, Altınoluk’taki sorunlar bir değil. Bunlarla ilgili anket çalışması yapıyoruz, ön hazırlıklarımız var. Belediye Başkanımızı genç ve dinamik olmasını istiyoruz. Yönetici arkadaşlarımıza da bakarsanız daha önce siyasette fazla tecrübesi olmayan, siyasete bulaşmamış. Benden başka siyasi tecrübesi olan yok. Neden? Çünkü gençlerimizin önüne açmak zorundayız. Bir şeye inanıyorsanız onu da uygulamanız lazım.  Belediye Başkan adayı ve Meclis üyesi adaylarının da yüzde 25’i bayan olmak zorunda. Biz Genel Başkanımızın talimatını uygulayacağız.

Sizin Edremit’teki oy sayısınız, diğer köklü bazı partilerin oyunu geçmiş durumda. Bunu nasıl başardınız?

Biz Türkiye’de bazı şeylerin yanlış gittiğini savunan insanlar olarak burada topladık. Aramızda DSP’den, CHP’den, MHP’den, Anavatan’dan gelen insanlarımız var. Ayrım yapmıyoruz, herkes fikirlerini özgürce açıklıyor, ortak bir fikirde buluşuyoruz. Seçimden korkmuyoruz, seçim demokratik bir haktır. En kısa zamanda uygulasınlar.

Devlet Bahçeli’nin üslubu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Benim eski Genel Başkanım, bir şey söylersem ayıp olur. Biz seviyoruz, iyi bir insan. Her zaman erken seçimi istediği için hep de ağır konuştu. Hep zarar etmiştir, kan kaybetmiştir. İnşallah umduklarını bulurlar. Onlar da siyaset yapıyor, biz de siyaset yapıyoruz. Ama bizim kazanmamız lazım bunun da için de elimizden gelen tüm mücadeleyi göstereceğiz.

Diğer iyi Parti ilçe Başkanlarıyla diyaloglarınız oluyor mu?

Havran, İvrindi, Burhaniye ve Gömeç eski MHP İlçe Başkanları şu anda İyi Parti ilçe başkanları. Diyaloglarımız iyi.

Onların üye sayısı ile sizin üye sayınız arasında ne kadar fark var?

Biz onlardan daha önce kurulduğumuz için onların üye sayısı bizim kadar olmayabilir. Ama vatandaşta büyük bir teveccüh var. Hiç beklemediğim insanlar oy vereceğini söylüyor. Bir de insanlarda bir korku var. Partiye gelmese de oy vereceğini beyan ediyor.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Ben de sizlere teşekkür ediyorum. Ayaklarınıza sağlık.

 

 

601 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri