BURHANİYE’DE ENGELLİLER HAFTASI KUTLAMALARI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Tarih : 2018.05.16  09:34:22
10-16 Mayıs Engelliler Haftası Burhaniye’de yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı katılımcıların Burhaniye Belediyesi önünde toplanmasıyla başladı. Burhaniye Kaymakamı Hüseyin ÖNER, Belediye Başkan Necdet UYSAL ve Başkan Yardımcısı Cemil BAHADIR, ilçemiz protokolü, ilçede bulunan engelliler dernekleri ve özel eğitim kurumları öğrencileri ile engelli yakınları ve vatandaşlar katıldı. Belediye önünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanında son buldu.

Cumhuriyet meydanındaki kutlama programı Atatürk Anıtına Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şube Başkanı Gürsel VARDAR tarafından çelenk konulması ile başladı.  Saygı duruşu ve Okunan istiklal marşının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şube Başkanı Gürsel VARDAR yaptı.  Gürsel VARDAR konuşmasında ‘Bugün ülkemizde engelliler toplumda daha fazla yer bulabilmekte, daha fazla olanağa ve hizmete sahiptirler. Biz engelliler öncelikle sahip olduğumuz haklarımıza sımsıkı sarılmalı, korumalıyız. Daha iyisi için de birlik beraberlik içinde yılmadan mücadelemizi sürdürmemiz sesimizi her alanda duyurmaya çalışmalıyız. İnsanımızın engellilere yönelik iyi niyeti, yardım severliği güzel duyguları; kişisel menfaat peşinde koşan kişi ve merdiven altı demek ve kuruluşlarca çoğu zaman suiistimal edilmektedir.   Öncelikle bugün burada bir arada olmamızı sağlayan başta Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Engelli kardeşlerimizi gösterilere hazırlayan engelli okullarımızdaki idareci ve öğretmenlerimiz ile günlerce haftalarca yılmadan çalışmalarını sürdüren engelli kardeşlerimi yürekten kutluyorum.’ dedi.

Burhaniye Kaymakamı Hüseyin ÖNER de kutlama töreninde bir konuşma yaptı. Kaymakamımız konuşmasında; ‘Değerli Davetliler; engelli olmak dünyanın, toplumumuzun, ülkemizin önemli gerçeğidir. Engellilere yapılan hizmetler sosyal hukuk devleti anlayışının bir gereğidir. Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde bireylerin insan hak ve özgürlüklerinden, eşit bir şekilde yararlanması ve engellilere sağlanan haklarda önemli bir veri olarak kabul edilmektedir. Türkiye de engellilerin sorunlarının hukuk temelli güvenceye kavuşturulması yönünde ciddi atılımlar yapılmıştır.

 Biz Kaymakamlık olarak ilçemizde yaptığımız hizmet ve uygulamalarda, engelli vatandaşlarımızın kendilerine tanınan temel hak ve özgürlüklerden olabildiğince yararlanması konusunda hassasiyet gösteriyoruz. 

Burhaniye Belediyesi’nin “Burhaniye Engelleri Aşıyor” isimli projesi bitmek üzere, Burhaniye Belediyesi şehrimizi engelli hizmetlerine ilişkin alt yapı hizmetleri alanında daha yaşanır bir hale gelmiştir. Bu proje kapsamında yüzme havuzları, tenis kortu, engelliler için özel iskele, onlara tahsisli özel araçlar mevcuttur. Bununla birlikte, 2015 yılında yapımının %75’i Burhaniye Ticaret Odası tarafından karşılanan Burhaniye Ticaret Odası Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim İş Uygulama Okulumuz hizmete girdi. Çevre düzenleme işleri Belediyemiz tarafından yapıldı. Bu okulumuzda 6-23 yaş aralığındaki orta ve ağır zihinsel engelli çocuklarımıza ve bireylere öz bakım ve becerilerinin kazandırılmasına, bağımsız yaşayabilecekleri ve yeteneklerini geliştirebilecekleri eğitim verilmesine gayret edilmektedir. Bu okulumuz aynı zamanda taşıma merkezi, Ayvalık’tan Altınoluk’a kadar öğrenci gelmekte, şu an kapasitesi 70’dir. 

Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak, ailelerine destek olmak, sorunlarının giderilmesine katkıda bulunmak bir insanlık görevidir ve bu konuda hepimizin ortak sorumluluğu olduğu unutulmamalıdır. Engelli kardeşlerimize ve ailelerine hizmet eden, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk, yaşantılarında kolaylıklar diliyorum, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum”  dedi. 

   Yapılan konuşmaların ardından Burhaniye Ticaret Odası Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde öğrenim gören  öğrencilerimizin hazırladığı Potpori, Özel Sesler Korosu ,Dans Gösterileri  yapıldı. Gösteriler sırasında renkli sahneler yaşandı. Katılımcılar ve engelliler doyasıya eğlendiler.

310 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri