EDREMİT’TE ENGELLİLER HAFTASI KUTLANDI
Tarih : 2018.05.17  10:32:31
Edremit’te Dünya Engelliler Haftası nedeniyle, Hamiyyet-Ferudun Sözen Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile Karagözoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri tarafından Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

Programa; Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Hayırsever Fernur Sözen, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Özbudak, İlçe Mal Müdürü Musa Asır, Ak Parti İlçe Başkanı Metin Ökçü, öğretmenler, öğrenciler ve velileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Hayırsever Fernur Sözen hanımefendi, “Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanır. Medeniliğimizin bir göstergesi de engelli kardeşlerimizle olan ilişkilerimizdir. Engelliler için hayatı daha yaşanır hale getirecek ve onların da bizler gibi mutlu olmalarını sağlayacak her türlü adımı hep beraber atmamız gerekmektedir. Öncelikle empati yaparak, kendimizi onların yerine koymalı, sorunlarını gidermek için duyarlılık göstermeliyiz. Onları sevgiyle kucaklamak her bireyin insani vazifesidir ve bu bilinçle hareket ettiğimiz takdirde engelleri ortandan kaldırabiliriz.’’ dedi.

Engelliler haftasının farkındalık oluşturması temennisinde bulunan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı: "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanan Engelliler Haftası; engellilerin sorunları ve günlük yaşamda karşılaştıkları sıkıntıların çözümü noktasında farkındalık oluşturulmasına vesile olmaktadır. Engellilerin sorunlarının, yılın belirli bölümlerinde değil yılın her günü gündemde tutulması, engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları aşabilmeleri için gerekli çalışmaların yapılması, onların sosyal yaşamda çok daha fazla ve aktif şekilde yer almalarının sağlanması, toplumsal bir görev olmasının yanı sıra insani bir zorunluluktur. Devletimiz ve hükümetimiz, ülkemizde son yıllarda, engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve hayatın her alanında var olmalarının sağlanması amacıyla güzel çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

Konuşmanın ardından, Hamiyyet-Ferudun Sözen Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Akçay Saniye Karagözoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri ve Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel eğitim sınıfı öğrencileri; şiir, koro, dans, tiyatro, müzik dinletisi ve halk oyunları gösterilerini izleyicilerin beğenisine sundu. Yapılan birbirinden güzel gösteriler, vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

 

 

328 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri