ALTIEYLÜL’DEN ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEK
Tarih : 2018.06.21  10:20:54
Altıeylül Belediyesi Sosyal Belediyecilikte sınırları zorluyor. Çölyak Hastası olan ihtiyaç sahibi ailelere Glutensiz gıda desteği veriyor.

 Altıeylül Gelişim Merkezi tarafından ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen Çölyak Hastası vatandaşlar Altıeylül Belediyesi’nin kendilerine vermiş olduğu destekten memnun. Altıeylül ilçe sınırlarında bulunan ihtiyaç sahibi oldukları belirlenen 8 Çölyak hastasının glutensiz gıda ihtiyaçları ALGEM tarafından karşılanıyor. Üç aylık periyotlarda yapılacak olan ve 34 üründen oluşan destek kolisi hastaların üç aylık glutensiz gıda ihtiyacını karşılayacak. 

BAŞKAN AMCANIZ YANINIZDA

Glutensiz gıda desteği verdikleri Yapacak ailesine ziyarette bulunan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Çölyak hastası olan minik Buğlem’e geçmiş olsun dileklerini iletirken şunları söyledi; “Altıeylül’de derdi olan kim varsa ‘Biz buradayız’ demek için elimizden geldiğince vatandaşımızın yanınızdayız. Elbette biz çocuğumuzun hastalığına çare bulamayız. Ama elimizden gelen desteği vermek için hazırız. Evde çocuklardan birinin keyfi olmadığında bütün ailenin keyfi kaçıyor. Çocuklarımız bizim hassas noktamız. Gıda desteklerimiz sürekli devam edecek. Buğlem kızımız da, canı bir şey çektiğinde Başkan amcasına haber yollasın, elimizden geldiğince ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız. Başkan amcanız yanınızda” dedi. Belediye tarafından verilen gıda desteği için memnuniyetlerini dile getiren anne Tuğba Yapacak şunları söyledi. “Süreci zor bir hastalık. Bu süreçte yanımızda olan belediyemize teşekkür ediyoruz. Kızım Buğlem, glutensiz gıdaların bulunduğu koliyi evde gördüğünde havalara uçtu. Bu destek bizlere ilaç gibi geldi. Çocukları sevindirmek kadar güzel bir şey yok. Çölyak hastası bir çocuğun gıda ihtiyacını karşılamak inanın çok zor. Buğlem canı istediği bir şeyi yiyemediği zaman kardeşi de yiyemiyor. Sayenizde bir nebze de olsa bu güçlüğü aşmış durumdayız. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

 

343 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri