Balıkesirspor Baltok ile Altınordu puanları paylaştı
Tarih : 2018.08.14  09:15:54
Balıkesirspor Baltok, Spor Toto 1. Lig’in ilk hafta maçında sahasındaki zemin bakımı nedeniyle Spor Toto Akhisar Stadı’nda ağırladığı rakibi Altınordu ile golsüz berabere kaldı.

Maçtan dakikalar 
25. dakikada Altınordu atağında rakiplerinden sıyrılan Mehmet Murat’ın ceza sahası dışı sağ çaprazdan yerden şutunda, meşin yuvarlak kale direğinin yanından dışarıya çıktı. 
32. dakikada Oğulcan’ın pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Kemal’in sert vuruşunda kaleci Vukovic son anda uzanarak meşin yuvarlağı elleriyle kontrol etti. 
37. dakikada Muhammet Mert’in sol kanattan ortaladığı topa altıpas içerisinde Kemal’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin dibinden dışarıya gitti. 
64. dakikada Balıkesirspor Baltok atağında Sedat’ın ara pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Beleck, meşin yuvarlağı hemen önündeki Muhammed Ali’ye bıraktı. Bu oyuncunun gelişine sert şutunda top kale direğinin hemen üstünden dışarıya çıktı. 
90+1. dakikada Sedat'ın pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Abdulkadir'in sert vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üstünden dışarıya gitti. 
Stat: Spor Toto Akhisar Stadı 
Hakemler: Burak Şeker xx, Kemal Mavi xx, Ali Can Alp xx 
Balıkesirspor Baltok: Vukovic xx, Cüneyt xx, Bülent xx, Okan xx, Cumali xx, Furkan xx (Uğur dk. 58 xx), Nizamettin xx (Muhammed Ali dk. 58 xx), Sedat xx, Otoo xx, Beleck xx(Abdulkadir dk. 84 xx), Oğuz xx 
Yedekler: Asil Kaan, Mehmet, Foxi, Doğa 
Teknik Direktör: Giray Bulak 
Altınordu: Erce xx, Hasan xx, Sinan xx, Yusuf xx, Berkay xx, Oğulcan xx (Serdar dk. 84 xx), Muhammet Mert xx (David Kılınç dk. 67 xx), Anıl xx (Enes dk. 55 xx), Hüseyin xx, Mehmet Murat xx, Kemal xx 
Yedekler: Erhan, Sefa, Ali, Recep 
Teknik Direktör: Hüseyin Eroğlu 
Sarı kartlar: Cumali (Balıkesir Baltok), Kemal (Altınordu) Maçın ardından her iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Güzel futbol oynamaya çalışan iki takımın mücadelesini izlediklerini belirten Balıkesirspor Baltok Teknik Direktörü Giray Bulak, son derece temel eğitimi yüksek bir takıma karşı oynadıklarını söyledi. Bulak, “Sahada iyi pas yapabilen, topu elde tutabilen, oyun temposunu her an arttırabilecek bir takımımız vardı. Rakibin neler yapabileceğini biliyoruz. Birçok takım ve ülkenin gözü üzerinde olan bir kulüp. Moralli ve oyuncularına özgüven gelmiş durumda. Büyük takımların onları takip etmesi sahada daha rahat hale getirmiş onları ama bizim takımımız çok farklı bir takım. Pas yaptığımızda, topu elde tuttuğumuzda özellikle de kenara indiğimizde çok önemli şeyler yapıyoruz. Belki oyuna bir parça tutuk başladık ama ilk yarının yarım saati oyun oturdu. İkinci yarı oyun bize geçti. Yakaladığımız pozisyonlar vardı. Oyunun sonuna kadar tempoyu bırakmadık. Her geçen gün gelişen bir takımımız var. Herkesin eksik bölgelerine önlem aldığı bir dönemde biz kendi içimizden kendi değerlerimizi çıkarıyoruz. Bu sene yapılanma yönümüz olacak ama bu sene bu takımla da çok şeyleri yapabileceğimizi söyleyebilirim. Herkes bu oyunu bu şekilde oynayamaz. Onun için ben çok ümitliyim. Biz kendi içimizdeki genç oyuncularımızı değer katarak yolumuza devam edeceğiz” dedi. 
Altınordu cephesi 
Akhisar’a kazanmak için geldiklerini belirten Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise “Sezonun ilk maçı. Biz geçen hafta da Balıkesir ile bir maç oynamıştık. Sanırım iki takımda kendini bu maça saklamış. Yeni bir takımız, birçok yeni oyuncumuz var. Yeni oyun ve istediğim taktiksel anlamda gelişimleri hızlandırmak istiyorum. Balıkesirspor takımı da ligin belki 3 senedir birlikte oynayan oyuncularından kurulu. Transfer yasakları var ama deneyimli ve iyi bir takım. Onlar tarzının dışında oynadılar. Biraz daha bekleyerek oynadılar, bizim alanlarımızı kapattılar. İlk yarı çok üretemedik. İkinci yarı istediğimiz oyun temposunu arttırmaktı. Havanın sıcak olması, hazırlık sezonundan yeni çıkılması gibi durumlar zaman zaman düşüşlere neden olabiliyor. İlk maçlar hep zor olur. İkinci yarı Balıkesirspor takımı topa biraz daha sahip oldu. Biz oyuncu değişikliklerinden sonra biraz daha savunmayı istediğimiz gibi dengeli yapamadık. Bu yüzden rakip biraz daha üzerimize geldi. Baktığımızda hiç pozisyon vermediğimiz bir maç oldu” diye konuştu. 

2033 kez okundu
Diðer Spor Haberleri