BTO ve ETO’dan Enflasyonla Mücadele Programına Destek
Tarih : 2018.10.14  09:21:12
Balıkesir Ticaret Odası ve Edremit Ticaret Odası, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Enflasyonla Mücadele Programını desteklediklerini açıkladılar.

Enflasyonla mücadeleyi topyekun el birliği ile hep birlikte yapılması gerektiğini vurgulayan Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula; “Enflasyonla mücadele aynı zamanda maliyet artışı başta olmak üzere, işsizlikle ve yüksek faizle mücadele anlamı da taşıyor. Ülkemiz ekonomide olağanüstü gelişmelerin yaşandığı bu dönemde, her alanda çetin bir mücadele başlatmıştır” dedi. 
Başkan Rahmi Kula açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Enflasyonla mücadele aynı zamanda maliyet artışı başta olmak üzere, işsizlikle ve yüksek faizle mücadele anlamı da taşıyor. Ülkemiz ekonomide olağanüstü gelişmelerin yaşandığı bu dönemde, her alanda çetin bir mücadele başlatmıştır. Enflasyonla mücadele konusu ise, bu alanların en başında yer almaktadır. Geçmişte uzun yıllar enflasyonla mücadele eden bir ülke olarak, enflasyonun ekonomimizin nitelikli büyümesini nasıl sekteye uğrattığına çok kez şahitlik ettik. Dolayısıyla enflasyonun ekonomik dinamizmimizi yeniden sekteye uğratmasını engellemek, hepimizin ortak görevidir. Bugüne kadar Balıkesirli firmalarımız bu anlamda fırsatçılık yapmamıştır, bundan sonra da yapmayacağına güvenimiz tamdır. Balıkesir iş dünyası; esnafıyla, tüccarıyla, sanayicisiyle her zaman olduğu gibi yine, devletinin ve milletinin yanında olacak, Türkiye’nin başlattığı iktisadi mücadeleye en güçlü desteği verecektir. Bu kararlılıkla kamu, özel sektör ve tüketicilerle sağlanacak güçlü işbirliği ve koordinasyonla, zorlu sürecin geride bırakılacağına ve yeniden istikralı büyüme sürecine girileceğine inanıyoruz” 

BİR DESTEK DE ETO’DAN

Edremit Ticaret Odası (ETO) Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon, Hazine ve Maliye Bakanı sayın Berat ALBAYRAK tarafından açıklanan ve TOBB tarafından desteklenen enflasyonla mücadele programına ilişkin değerlendirmede bulundu.

 Coşkun Salon, ‘’Yüksek enflasyonun bulunduğu ekonomilerde kalkınma programlarının uygulanmasının zorluğundan ve ortaya konan hedeflere ulaşma noktasında sıkıntılar meydana geleceğinden bahsederek, ekonomik istikrarın devamlılığı için hayata geçirilen Enflasyonla Topyekün Mücadele programını destekliyoruz ve başarıya ulaşacağına inanıyoruz’’ dedi. Fiyat istikrarının, ekonominin sağlam temellere dayandığını gösteren en önemli faktörlerden biri olduğunu söyleyen Coşkun Salon, program kapsamında enflasyonu tetikleyen ürünlerde yapılacak fiyat indirimleri ile ekonomik canlanmanın sağlanacağını düşündüğünü aktardı. Enflasyonla mücadelede kamu ve özel sektörün koordineli bir şekilde hareket etmesi gereğini vurgulayan Coşkun Salon bu ortak hareket sonucu enflasyon rakamlarının tek haneli seviyeye gelmesini umduklarını belirtti.  
Programa ilişkin üyelerine çağrı yapan Coşkun Salon, Edremit Ticaret Odası olarak bu mücadeleye tam destek veriyoruz. Tüketici fiyat endeksinde yer alan ürün ve hizmetleri üreten üyelerimizi de programa destek olmak amacı ile asgari 3 ay süre ile ve en az %10 oranında indirim yapmaya davet ediyoruz dedi.

1007 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri