DEPREMZEDELER DE KONUT SEVİNCİ
Tarih : 2018.10.15  09:51:24
Ayvacık’ta 6 Şubat 2017 tarihinde meydana gelen 5.5 şiddetindeki depremden sonra konteynır evlerde yaşayan bölge halkı bu günlerde kalıcı konutlara kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Deprem sonrası evleri ağır hasar gören vatandaşların tespitinden sonra yapımına başlanan kalıcı konutların 205 adedi hak sahiplerine verilmek üzere noter tarafından kura çekimleri yapıldı. 
Depremden en çok hasar gören Yukarıköy de önceki gün yapılan kura çekimi ile 116, Kızılkeçili Mahallesinde ise 16 kalıcı konutun da sahipleri belirlendi.

 Dün ise Çamkabalak köyünde 25, Kaşkaya Köyünde 20 ve Çamtepe Köyünde 28 kalıcı konutun sahipleri kuralarını çekerek yaşayacakları evleri belirlediler. 
Tam donanımlı, Çocuk parkı bulunan, su deposu olan bahçeli konutların Çevre düzenlemeleri devam ederken ileriki günlerde düzenlenecek tören ile binaların anahtarları vatandaşlara teslim edilecek. 
Kura çekiminde yer alan Ayvacık Belediye Başkanı Ünal Şahin yaptığı konuşmada

“İnanın evler çok güzel oldu. İmreniyorum. İstanbul’daki Ankara’daki Ayvacık’taki evlerde ne varsa hepsi var. Biz bunları daha da güzelleştireceğiz. Çevre düzenlemesi yapacağız. Yöresel şeylerinde yine burada devam etmesini istiyoruz. Siz Ayvacık’ın en iyi halıcıların dansınız, yani en iyi dokumacılarındansınız. Aynı zamanda nineden, dededen gelen kültürleri bu el dokumalarına yansıtıyorsunuz. Bu evlerimizin sundurmalarında inşallah o tezgahlarınızı kurup bunlara devam edeceğiz. “ dedi

 

Kura çekimine katılan Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin de burada yaşayan vatandaşların zor süreçlerden geçtiğine işaret ederek, "Buradaki vatandaşlarımız zor süreçlerden geçtiler. Devletimiz ilk günden bu yana depremzedelerimizin hep yanında oldu. Her şart ve durumda onlarla biz de beraberlik. Şimdi artık bu günler geride kaldı. Deprem konutlarımız tamamlanıyor. Depremzedelerimiz evlerine kavuşuyor. Hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

1031 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri