“HAVRAN’A HİZMET YARIŞINDA BEN DE VARIM”
Tarih : 2018.11.12  09:41:57
Başarılı çalışmalarının yanı sıra, saygın ve mütevazi kişiliği ile de herkesin yakından tanıdığı eğitimcilerimizden, eski Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Damar, memleketi olan Havran’dan belediye başkanlığına aday adaylığını açıkladı.

AK Parti Havran İlçe Başkanlığı’na giderek, İlçe Başkanı Ahmet Dayı’ya Havran’a Belediye Başkanlığı için resmi aday adaylık başvurusunda bulunan Damar’ın Adaylık açıklamasında, AK Parti Havran Teşkilat Başkanı Gökhan Nurdoğan, Gençlik Kolları Başkanı Eray Öztemuz, Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer de hazır bulundu.

“Önce İnsan diyerek gönülleri kazanmak ve insanımızın hayır duasını almak için göreve talip olduk”  diyerek  sözlerine başlayan İsmail Damar  “Gönüllere dokunan bir belediyecilik  için yola çıktık. Bir eğitimci, bir öğretmen olarak insanımızın değerini ve insanımızın hak ettiği hizmetlerin gereğini çok iyi biliyoruz” dedi.

Uzun yıllar yurdumuzun çeşitli yerlerinde öğretmen ve yönetici olarak görev yapan İsmail Damar, Havran Aliçetinkaya İlköğretim Okulu, Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Gömeç’te ŞMG Aldemir İlkokulu’nda müdürlük görevleri sırasında azmi,  görev anlayışı ve çalışkanlığı  ile bir çok başarıya imza atmış,  başarılı bir eğitimci, başarılı bir yönetici  ve mütevazi  kişiliği ile insanımızın sevgi ve takdirini kazanmasını ve kendinden söz ettirmesini bilmişti.  Havran Belediye Başkan  Aday Adayı  olarak birikim ve tecrübelerini belediyecilik  alanında kullanmaya  hazırlanıyor.   Damar sözlerine şöyle devam etti: “Bir Havranlı olarak, bir Havran  sevdalısı olarak 34 mahallesiyle mutlu insanların yaşadığı marka şehir oluşturmak için yola çıkıyoruz. Rabbim bizlere güzel ve hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin” diyerek başvuru dilekçesini Havran İlçe Başkanı Ahmet Dayı ya teslim etti. Teşkilat Başkanı Gökhan Nurdoğan, Gençlik Kolları Başkanı Eray Öztemuz, yönetim kurulu üyeleri ve partililerin katıldığı toplantıda İsmail Damar’ı  dost ve sevenleri  yalnız bırakmadı. Damar yaptığı açıklamada “Doğduğum, yetiştiğim,  29 yıllık meslek yaşamımın 15 yılında büyük bir onurla hizmet ettiğim. Bundan böyle de Havran’ımıza insanımıza hizmet için gönül verdiğim, ülkemizde gerçek manada belediyeciliği başlatan ve insanımıza hizmetin tek  ve yegane adresi haline gelen  AK Parti’den  Havran Belediye Başkan Aday Adayı olarak  göreve talibim.  “Her Şey Türkiye İçin” diyerek çıkılan yolda “Kutlu Yürüyüşe Devam” diyerek “Hep Birlikte Yeni Hedefler Marka Şehir Havran” diyerek insanımıza hizmet etmek istiyoruz. Açık, şeffaf, halka hizmet hakka hizmettir anlayışıyla  insanımıza en iyi şekilde hizmet üreteceğimizi ifade ediyoruz. Güzel Havran’ımızın güzel insanlarına hizmet yarışında ben de varım. İstişare kültürüne dayalı, proje kültürünün hayat  bulduğu insan odaklı bir anlayışla Havranımıza hizmet için yola çıktık. Cennet doğasıyla, yer altı ve yer üstü doğal zenginlikleriyle, üretilen ürünleriyle, daha temiz, daha güvenli, engelsiz bir şehir için Havran’ı marka şehir haline getirmek, mutlu ve huzurlu insanların şehri haline getirmek için göreve talibiz.  Merkezi Yönetimle, Milletvekillerimizle, Büyük Şehir Belediyemizle, Kamu Kurumlarımızla, Meslek Odalarımızla, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla,  Muhtarlarımızla, Özel Sektörümüzle, el ele vererek çocuklarımızın, yaşlılarımızın, engellilerimizin, ev hanımlarımız ve tüm dezavantajlı grupların hayatını kolaylaştıracak, onların eğitimleri başta olmak üzere, ekonomik ve sosyal hayata aktif olarak katılmalarının önündeki engellerin kaldırıldığı, çalışanların, esnafımızın sorunlarının çözüme kavuşturulduğu, engelsiz bir kent, huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı marka şehir  Havran için gece gündüz demeden çalışmak için göreve talibim.

Bizlere durmak, duraksamak, gaflete düşmek, boşa vakit geçirmek, gönül kırmak, medeniyetimize ve kültürümüze ters davranışlar sergilemek asla yakışmaz diyor,  bu sorumluluk bilinci içerisinde samimiyetle hizmet etmek ve insanımızın gönüllerine talip olacağımızı ifade ediyoruz. Sürecin Havran’ımıza, Balıkesir’imize ve Türkiye’mize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

ÖZGEÇMİŞ 

1967 Yılında Balıkesir / Havran / Köylüce Mahallesinde doğdu. İlkokulu köyünde, Ortaöğrenimini Havranda bitirdi. Trakya Üniversitesi Çanakkale Eğitim Yüksekokulundan 1989 yılında mezun olarak aynı yıl meslek hayatına Sınıf Öğretmeni olarak Kahramanmaraş ilinde başladı.  Daha sonra girdiği Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesini 1996 yılında bitirdi.

 Kahramanmaraş, Muş ve Balıkesir ‘de eğitimci olarak görev yaptı. 1995 – 2003 arası  Havran Büyükşapçı İlkokulunda,  2003-2010 yılları arası  Havran Aliçetinkaya İlköğretim Okulunda Okul Müdürlüğü, 2010 -2017 yılları arasında Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 2017-2018 de Gömeç ŞMG Aldemir İlkokulu Müdürlüğü görevlerinde bulundu.  Halen Burhaniye ilçesinde Öğretmenlik mesleğini yürütmektedir.

2004 - 2014 yılları arasında Havran ve Edremit İlçelerinde Eğitimciler Birliği Sendikası ve Memur – Sen Konfederasyonu İlçe Başkanlığı görevlerini yürüttü. Beyaz Ay Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üyelikleri bulunmakta olup evli ve iki çocuk babasıdır.

Havran Belediye Başkanlığı Aday Adayı olan İsmail DAMAR 2011 yılında gerçekleştirilen 24. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde  Adalet ve Kalkınma Partisi Balıkesir Milletvekili Aday Adayı olarak ilk kez aktif siyaset hayatına atılmıştı.

 

627 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri