Ayvalık’ta düştüğü iddia edilen arama kurtarma çalışmaları gün içinde de sürüyor
Tarih : 2018.11.13  09:53:51
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin kırsal Çakmak ve Kırcalar Mahalleleri arasında sosyal medyada bir uçağın düştükten sonra çekildiği iddia edilen duman görüntülerinin ardından harekete geçen ekipler, arama kurtarma çalışmalarını günün ilk ışıklarıyla birlikte sürdürdü.

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinden, Ayvalık’ın Altınova mahallesine canlı hayvan satın almak için gelen iki vatandaş tarafından çekilen cep telefonu görüntülerinin haber ajanslarına ardından da sosyal medyaya girmesinin ardından çalışmalarına başlayan Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği bünyesindeki ekipler, ilk olarak görüntüleri çeken iki vatandaşa ulaştı.

Vatandaşların yanı sıra İzmir’in Dikili ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve Altınova Mahallesi’nin komşusu Bahçeliköy kırsalında bir akaryakıt istasyonunda çalışanı Bircan Yavaş’ın da aynı ifadeyi vermesinin ardından harekete geçen jandarma ve itfaiye ekiplerine; Balıkesir’den gelen AFAD ve ÜMKE ekipleri de destek verdi. Gece boyu süren arama kurtarma çalışmalarından sonuç alınamazken, çalışmalara günün ilk ışıklarıyla devam etti. Madra Barajı ve Kırcalar Mahallesi’nin Kır Tarla mevkiinde yoğunlaşan çalışmalara havadan da uçak ve helikopterlerle devam edileceği öğrenildi. Videolara yansıyan düşen hava aracının küçük bir ilaçlama uçağı yada motorlu bir yamaç paraşütü olabileceği üzerinde de duran ekiplerin çalışmalarına ara vermeden sürdüreceği öğrenildi. Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan yapılan arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, çalışmalardan henüz somut bir bulguya rastlanmadığını belirtti.  

232 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri