BİRLİK TENEKE’DEN KATAR’A İHRACAAT
Tarih : 2018.12.14  09:59:44
Edremit‘ten 10 yıl önce başlayan teneke ihracatı, büyümenin ön adımı olarak nitelendirilmişti. Birlik teneke devamlı dünya teknolojisini takip ederek bugün Avrupa’dan sonra Ortadoğu pazarına da girmeyi başardı…

Birlik teneke kurucusu ALİ TİMUR,  “bir Edremit’li olarak Avrupa’ya gittiğimizde, kendi ürettiğimiz tenekelerimizi gördükçe  haklı olarak gururlanıyoruz. Birleşmiş Milletler’in yağ ihalesini giren firmalar teneke alımları için çok titiz davranmaktalar. Üretim  firmasını yerinde incelemekte, hijyenden teneke kalite standartlarını normlarını tespit ettikten sonra alım yapmaktalar” dedikten sonra bu bağlamda ihaleyi  alan firmalar, dolumlarını yapıp Avrupa pazarına  sürmekteler. Bu ürünlerin altında “birlik teneke” markası Ülkemizin gururu olmakta. Bugün Avrupa’da  86 ülkede markamız pazarda yerini almış durumdadır. Bulgaristan’a da numüne verdik her an sipariş alabiliriz… Yunanistan, Kıbrıs, artık Birlik teneke adı, “made in Turkey”  eşliğinde  oturmuş bir pazarımız haline gelmiştir. Yunanistan’a yeni bir ürün olarak yuvarlak sardalya kutuları göndereceğiz…

 

Katar firması  referanslarımızı irdeledikten sonra ilk görüşmeler olumlu sonuç verdi ve ilk  parti önümüzdeki günlerde  Aliağa dan, 3500 adet olarak kontenyerlerle gemiye  yüklenecektir. Bilahare bu rakam 35-40.000’e çıkacaktır. Katar firması GLOBAL OİLS FECTORY’e İstanbul, İzmir gibi büyük kentlerimizin  firmalarını aşarak, Edremit’imizin ismini   taşımanın mutluluğunu yaşamaktayız. Katar’a gönderilen bu ilk partiden sonra 15/20 gün sonra  bu bağlantının devamları gelecek” dedi.

Ali Timur,”  Edremit’imizin  adını dünya pazarına açmak kolay olmadı, yılların verdiği deneyim ve teknolojik büyümenin ürünü olduğu gibi takım çalışmasının başarısıdır…Yatırım yapmadan özellikle böyle dış pazara açılmak üretici firmalar için sabır işidir..” dedikten sonra,  “ ETO’da  çalışma potansiyelimizi yakından takip etmekte ve  bu takipçiliğini verdiği ödülle de taçlandırmıştır”

Birlik Teneke kurucusu ALİ TİMUR, “ İç ve dış siparişlerimiz büyük potansiyel arz etmekte, bu bağlamda tabiri caizse artık mevcut fabrikamız çok yakın gelecekte yetersiz kalacaktır. Bu konuda da çalışmalarımız sürmekte, üretimde kullandığımız makineler otomasyon sistemiyle el değmeden yapılmaktadır”..” dedikten sonra “ ülkemize az ya da çok döviz kazandırma adına yola çıktık. Böyle atılımlara ülkemizin çok ihtiyacı var, bir dolar, üç dolar getirir” diyerek açıklamasını noktaladı.

664 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri