KÜÇÜKKUYU HALKINA EZİYET
Tarih : 2019.01.17  09:42:16
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’nın SS 24 No’lu Küçükkuyu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Minibüslerine yönelik almış olduğu karara tepkiler çığ gibi büyüyor. Karar gereği Küçükkuyu’dan Minibüse binen yolcuların istediği durakta inmeleri yasaklandı. Buna göre mesela Körfez Hastanesi’nde inecek olan yolcu hastanenin önünden geçip Edremit Garajda inecek.

Bu durumda da, ya taksi tutup, yada başka bir minibüse binip Hastaneye öyle gidecek. Dönüşte de aynı hastaneden çıkan vatandaş Edremit Garajına gidip oradan Küçükkuyu Minibüsüne binecek.

 

 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’nın bu uygulaması, minibüs sahipleri ve Küçükkuyu’lu vatandaşlar arasında büyük tepkiye neden oldu. Minibüsçüler karara tepki için kontak kapatıp Küçükkuyu-Edremit seferlerini bir çözüm bulununcaya kadar durdurma kararı aldılar.

 19 Yıldır Küçükkuyu-Altınoluk-Edremit hattında yolcu taşımacılığı yapan S.S Edremit Sarıkız Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, S.S 24 No’lu Küçükkuyu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ve S.S Altınoluk Taşıyıcılar Kooperatifi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığının almış olduğu karar ile 19 yıldır süren ortaklık bitmiş oldu. Yayınlanan Tebliğ de yer alan Edremit İstikamatine gidiş:e87 takip ile Altınoluk Terminalde ayrılan peronda yalnızca yolcu indirme,E87 üzerinden devam ederek Akçay Terminalinde ayrılan peronda yalnızca yolcu indirme, E87 üzerinden devam ederek, Yeni Garaj Caddesi üzerinden Edremit Otagarına varış. Küçükkuyu İstikametine giden Minibüsler ise Garajdan yolcusunu alıp E87 Üzerinden Akçay Termineline gelecek ayrınla perondan Küçükkuyu yolcusu varsa alıp yine E87 üzerinden Altınoluk Terminalinde duracak ve Küçükkuyu yolcusunu alıp Küçükkuyu’ya gidecek. Diye Hüküm olması minibüsçülerin isyanına neden oldu. Küçükkuyu Merkezde tek sıra araçlarını sıralayan şoför esnafı kontak kapatıp seferleri durdurdu. Bir Basın açıklaması yapan Kooperatif Başkanı Cengiz Bilgin yaptığı açıklamada “ Bu karar Küçükkuyu halkına yapılmış bir hakarettir. Minibüslere Otobüs muamelesi yapılmaktadır. Küçükkuyu’dan minibüse binen bir yolcu Narlı altına gitmek isterse narlı altında inemeyecek. Altınoluk terminalde inip başka bir minibüse binip tekrar geri gelip Narlı altında inecek bu nasıl bir karar, bunu neresi adil. Yie Küçükkuyu’dan binen bir yolcu Güre de, Yasa Avm de, Belki de Kipa AVM de yada Novada AVM ‘de inecek yok efendim inemez Edremit Garajda inecek ve başka bir minibüse binip tekrar geri gidip AVM’sinde inecek. Aynı yolcu dönüşte yine başka bir minibüse binip Akçay’a gidecek orada inip Terminale yürüyecek ve Küçükkuyu minibüsüne binecek. Bu adaletsizliktir” diyerek olayın mantıklı bir şekilde çözülmesini isteyip taleplerini bildirdi. Biz Yolcumuzu istediği yerde indirelim istiyoruz. Ayrıca Kadıköy yan yolunu kullanıp Erdemi girişindeki Akçay Caddesi üzerindeki okul ve kurumlara yolcumuzu bırakakıp garaja girelim. Dönüşte de aynı güzergah üzerinden Küçükkuyu yolcusunu alarak vatandaşın ulaşımını sağlayalım istiyoruz” dedi.

1636 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri