GÜRE CUMHURİYET MAHALLESİ’NE İDEALİST ADAY: UFUK LALİ
Tarih : 2019.02.20  14:12:58
31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Güre Cumhuriyet mahallesi muhtarlığına adaylığını açıklayan Ufuk Lali, “Muhtarlar, vatandaş ile Yetkili makamlar arasında köprü vazifesi görmektedir. Seçildiğim takdirde mahallemizin her türlü sorunlarını yetkili birimlere aktarıp çözüm bulunmasını sağlayacağım” dedi.

Muhtar Adayı Ufuk Lali ile yaptığımız röportajı sunuyoruz.

Ufuk bey sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1962 İstanbul Beşiktaş Çarşı doğumluyum. Köken olarak aslen 120 yıldır Edremit’liyiz. Ben İstanbul’da doğdum, büyüdüm ama kökenimiz Edremit.  Rumeli’li ailenin çocuğuyum. Dedemin amcası Kuvayi Milliye’den Kazdağlarında Şehit Hamdibey ile çarpışan Abdullah İbrahim Kıranoğlu’dur. Bizim burada ciddi bir geçmişimiz var.  Serbest ticaretten emekli olarak tekrar baba ocağına yerleştim.  36 senedir Akçay Yeni mahalle’de oturuyoruz. 56 yaşındayım ama bu işi benden daha gençlerin yapmasından yanayım. Daha genç insanlar bu işlere girmeli.

 

Niçin Muhtar Adayı oldunuz?

 

Şu anki muhtarın çalışmalarından memnun olmadığımız için aday oldum.  Çünkü 4.5 yıldır muhtarlık binası hep kapalı. Şu anda da kapısında sürekli olarak yemekteyim yazıyor.  Muhtarlık binasında durmayacaksanız neden muhtarlığa talip olup, o makamı neden işgal ettiniz? Muhtarlık kapısı her zaman açık olmalı ve vatandaşlarımız da oraya gelip sorunlarını anlatabilmeli.  Benim de işim olabilir ve dışarı gidebilirim ama bir telefon numarası yazıp,  sürekli kapalı tutmak olmaz.

 

Seçildiğiniz takdirde ne gibi hizmetler yapacaksınız?

 

Mahallemiz, bir tarafında yemyeşil Kazdağları, diğer tarafında da masmavi denizin olduğu, huzurlu bir mahalledir. Ancak muhtarlık konusunda çok eksikleri bulunmaktadır. Sosyal devlet anlayışında mahallemizin sorunlarını yetkili makamlara iletmek muhtarlığın asli görevlerinden biridir. Muhtarlık makamı sadece ikametgah ve nüfus sureti vermekle sınırlı bir iş değildir.  Değerli halkımızın da desteği ile göreve geldiğimde Mahallemizin sorunlarını  tespit edip, bu sorunları Belediye makamlarına iletmeyi planlıyorum.  Bunun yanı sıra mahallemiz için yapabileceğim çok şey var.

Bunlardan bazıları kaldırımlar,  bisiklet yolları ve parklar yapılabilir. Güre Cumhuriyet mahallesinin eski bir geçmişi var, sorunları dile getirerek Belediye ile çözümleri sağlamak en önemli görevimizdir. Azalarımla birlikte, Güre Cumhuriyet Mahallesi’ni Edremit’in en gözde ve yaşanılabilir bir mahallesi haline getirmek için çalışacağım. 

Azalarınız kimlerden oluşuyor?

Azalarım da Güre’nin yakından tanıdığı sevilen kişilerden oluşuyor. Bunlar Özgür Şimşek, Lütfi Uşaklı, Volkan Kaya Orçunsel, Erkut Kılıç, Tuna Tunalı. Lütfü Çakırcalı, Nesrin Güvenal ve Mustafa Cem Karadayı.

Buradan halkımıza vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Mahallemize hizmet için yola çıktık ve yapabileceğimize ne inanıyorum.  Yeter ki halkımız bize inansın ve desteklerini esirgemesinler. Göreve geldiğim takdirde muhtarlık binasının kapısı hiçbir zaman kapanmayacak ve vatandaşlarımız için telefonum 7/24 açık olacak. Şimdiden halkımıza teşekkür ediyor, desteklerini bekliyorum.

 

591 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri