MERAKLA BEKLENEN O LİSTE AÇIKLANDI
Tarih : 2019.02.21  09:11:02
31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Millet İttifakı’nın Cumhuriyet Halk Partisi Edremit Belediye Meclis Üyesi Adayları belli oldu.

CHP Edremit İlçe Başkanlığı’nda İlçe Başkanı Tayfun Gerkuş ve İYİ Parti Edremit İlçe Başkanı Mehmet Emin Karabulut başkanlığında yapılan toplantıya, CHP Edremit Belediye Başkan Adayı Selman Hasan Arslan, CHP Edremit İlçe Örgütü ve Belediye Meclis Üyesi Adayları katıldı.

CHP’nin ve Millet İttifakı’nın tek amacının Edremit Belediyesi’nde yeniden Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dalgalandırmak olduğunu söyleyen İlçe Başkanı Tayfun Gerkuş, şöyle konuştu: ‘’Meclis üyesi aday adaylığına oldukça yoğun bir talep oldu. Tüm aday adaylarımıza öncelikle teşekkür ediyorum. Her türlü kişisel ego, hırs ve duyguyu bir kenara bırakarak Edremit’imizi 5 yıl boyunca yönetecek ekibi oluşturmaya çalıştık. Hiç kimseye bir art niyetimiz olmadı. Bunu özellikle belirtmek isterim. Elbette sıralamaya giremeyen arkadaşlarımız oldu. Uzun bir süredir devam eden istişarelerimiz neticesinde, demografik ve sosyolojik yapıdan diğer detaylı kriterlere kadar çalışmamızı tamamladık. En iyi listeyi oluşturmaya çalıştık ancak en iyi listeyi yaptığınızı iddia etseniz dahi eleştiriler olabilir. Bunları da demokratik olgunluk içerisinde saygıyla karşıladığımı belirtmek istiyorum. Ayrıca İYİ Parti’li gönüldaşlarımıza da meclis üyeliği listesi için yapılan çalışmaya, her şeyden önce Edremit’i önemseyen ilkeli duruşları nedeniyle teşekkür ediyorum. Tekrar bugün ilgiyle basın toplantımıza katılan basın emekçisi arkadaşlarımıza hoş geldiniz demek istiyorum. CHP Edremit Belediye Meclis Üyesi Adayı gösterilen tüm arkadaşlarımıza da çıktıkları yolda başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.

İYİ Parti Edremit İlçe Başkanı Mehmet Emin Karabulut ise, meclis üyesi listesinin tanıtıldığı toplantıda şunları söyledi: ‘’CHP Edremit İlçe Başkanı ve CHP’li tüm yol arkadaşlarımıza ben de teşekkür ettiğimi belirtmek istiyorum. Siyaset, özveri sanatıdır… Sayın Başkan’ın dediği gibi, kişisel egolarımızı bir kenara bırakarak Edremit’in çıkarına olacak en iyi listeyi hazırlamaya çalıştık. Tüm arkadaşlara başarılar diliyorum’’ dedi.

Düzenlenen aday tanıtım basın toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Millet İttifakı’nın CHP’li Edremit Belediye Başkan Adayı Selman Hasan Arslan, oluşturulan listenin Edremit’i 5 yıl boyunca yönetecek liste olduğunu ve bunun için de birçok kriterin göz önüne alındığını belirtti. CHP’li Başkan Adayı Arslan yaptığı açıklamada; ‘’İlçe Başkanımız Sayın Tayfun Gerkuş’un ifade ettiği gibi, herkesi memnun etmemiz mümkün değildir. O isim yerine bu isim listede yer alsa da eleştiriler olacaktı. Demokratik tavır içerisinde yapılan her eleştiriye samimi olarak saygım var. Eleştiri olacak ama göreceğiz ki ortaya konulan liste bu yükün hakkını verecek niteliktedir. Sıralamaya giremeyen arkadaşlarımızda da bir liste oluştursak, onun için de aynı yorumu yapardım. Bunu net olarak belirtmek istiyorum. Ben tekrar listenin oluşmasında ciddi bir emek ve mesai harcayan CHP ve İYİ Parti’nin değerli ilçe başkanlarına ve yönetimlerine teşekkür ediyorum. ‘Bu yol, yalnız yürünecek bir yol değildir!’ dediğimiz yol arkadaşlarımıza da çıktığımız bu zorlu yolda başarılar diliyor, her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Millet İttifakı’nın CHP’li Edremit Belediyesi

Meclis Üyesi Adayları şu şekilde yer aldı:

1-     Halime Nalan Korkmaz – İnşaat Mühendisi

2-     Davut Çengel – Emekli Öğretmen – İYİ PARTİ

3-     Ayhan Halil – İnşaat Mühendisi

4-     Hüseyin Güven - Mimar

5-     Mehmet Duran - İşletmeci

6-     Ahmet Elman - Mimar

7-     Nezahat Salon – Emekli Sağlık Personeli

8-     Hasan Güçlü Sakallı – İş İnsanı

9-      Filiz Sırma Uluç – Yönetici Asistanı

10-  Mustafa Deniz Eker – Jeofizik Mühendisi

11-  Neriman Çelik - Esnaf

12-  Maruf Gündoğdu - Turizmci

13-  Özkan Saka - Turizmci

14-  Cemil Karabıyık - Emekli

15-  Metin Aktaş - Emekli

16-  Hasan Peker - Emekli

17-  Ertal Küçükarslan - Müteahhit

18-  Metin Tiryaki – Emekli - İYİ PARTİ

19-  Gülay Odabaşı – Peyzaj Mimarı

20-  Servet Gür - Turizmci

21-  Uğur Şentürk – Makine Mühendisi - İYİ PARTİ

22-  Niyazi Sarıkaya - Esnaf

23-  Cem Sidar Kaya – Serbest Meslek

24-  Züleyha Şenal – Emekli Sağlık Personeli

25-  Bilge Padem Öztoprak – Gazeteci

26-  26- Özgür Deniz Yavuz - Tercüman

27-  Merve Fıratoğlu - Esnaf

28-  Cemalettin Kayan - Muhasebeci

Kontenjan Sıralaması

1-     Tümdeniz Çelebi – İnşaat Mühendisi

2-     Özlem Uysal – Esnaf - İYİ PARTİ

3-     Namık Kemal Olurdağ - Doktor

1580 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri