Ayvalık’ta belediye başkan adayları ve meclis üyeleri belirlendi
Tarih : 2019.02.21  09:12:15
Ayvalık’ta, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığı için yarışacak başkan ve meclis üyeleri adayları kesin olarak belli oldu.

CHP Genel Merkezi tarafından belirlenen ve halen belediye başkanlığı görevini sürdüren Rahmi Gençer, İyi Parti ile birlikte oluşan Millet İttifakı olarak 31 Mart yerel seçimlerinde; Onur Satıcı, Mehmet Çakır, Hüseyin Barış, Dilek Saraçoğlu, Murat İbrahim Mühürdaroğlu, Fırat Güren, isa Aslan, Rüçhan Akgöl, Tülin Çalışıcı, Funda Öztolan, Sertaç Örs, Muharrem Parmaksız, Mehmet Ali Tuncer, Levent Güzel, Nilgün Süslü, Muharrem Saygı, Yeşim Benek, Yılmaz Ateş, Seyhan Aracı, Selinay Erkoç, Tenigül Saygı ve Pelin Bozcan isimlerinden oluşan belediye meclis üyesi adaylarıyla oy almaya çalışacak.

Ayvalık’ta Millet İttifakı’nın kontenjan aday; Ahmet Erkal, Mehmet İlkan ve Sebahattin Tatar olarak belirlendi. Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) ise Ayvalık Belediye Başkanlığı yarışına Nazmi Başaran ile katıldı. Ak Parti ile Cumhur İttifakı’nı oluşturan MHP’nin 31 Mart yerel seçimlerindeki Ayvalık Belediye Meclis Üyesi adayları ise; Mustafa Levent Gurup, Mehmet Sarı, M. Anıl Okyar, Zeynep Gizem Yüksel, Özdemir Özkan, Aslı Nimet Ata, Veysi Kaçmaz, Yavuz İnce, Hüseyin Karadayı, Şener Bağkazan, Güner Akın, Egemen Bilir, Berat Tohumoğlu, Özkan Şimşek, Erhan Saygılı, Mesum Özkan, Mustafa Çelik, Ömür Kıroğlu, Ayhan Adile Kaban, Hacer Altınlı, Nezahat Kayacık ve Eren Genç isimlerinden oluşurken, MHP’nin kontenjan adayları ise; Bülent Gurup, Kerim Çiftçioğlu ve Mehmet Emin Yörük olarak belirlendi.  31 Mart yerel seçimlerinde; Demokrat Parti Ayvalık Belediye Başkan Adayı ise Mesut Ergin oldu.Seçim yarışına; Merih Arslan, Özge Toygar, Ethem Vardı, Hüseyin Ergi̇n, Ali Jale, Semih Varol, Tülay Çankaya, Serdar Tuç, Emel Uçar,  Nihat Aslan,  Ahmet Kemer ve İsmet Somay isimlerinden oluşan belediye meclis üyeleriyle katılan DP’de kontenjan adayları da Mehmet Amaç,  Murat Akıner ve Abdi Gökçen isimlerinden oluştu. Yerel seçimlerde Vatan Partisi de Ayvalık Belediye Başkan Adayı olarak Serdar Gürses ile yola çıkarken, Vatan Partisi meclis yarışına; Ayşegül Şahin, Erdoğan Karayaz, Fikret Çavdar, Abdülaziz Şenel, Abdullah Boyvat, Safiye Aynur Albayrak, Ayşin Yılmaz, Arzu Kuyumcuoğlu, İlkay Erpula, Nejat Kanaç, Cafer Öztürk ve Bayram Dilki isimleriyle katıldı. Vatan Partisi’nin kontenjan adayının ise bulunmadığı öğrenildi.  Demokratik Sol Parti ise Hasan Atmaca belediye başkanlık yarışına katılırken, DSP’nin belediye meclis üyeleri ile kontenjan adaylarına ait liste, haberimizin yayına hazırlandığı saatlerde elimize ulaşmadı.

503 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri