“ŞİDDETLE KINIYORUZ”
Tarih : 2019.04.23  09:52:53
CHP Edremit İlçe Başkanı Fatih Yılmaz, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yapılan saldırıyı kınayarak, "Bu alçakça saldırıyı düzenleyenler; cumhuriyete, demokrasiye, ülkemizin birlik ve beraberliğine sarsılmaz bir inançla bağlı olarak halkımızın iradesiyle birlikte yenilecektir" dedi.

CHP Edremit İlçe Başkanı Fatih Yılmaz yaptığı açıklamada; teröristlerin alçak saldırısı sonucu şehit olan kahraman askerimiz Yener Kırıkçı’nın cenaze töreni esnasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Devletimizin bekası, milletimizin huzur ve barışı için gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen kahraman askerlerimizin toprağa girmesi hepimizin yüreğini parçalamıştır. Bu acılara maalesef uzak olmayan bir milletin evladı olarak, şehidimizin cenazesine katılıp, acılarımızı paylaşanlara karşı yapılan bu saldırıyı, ülkemizin huzuruna yönelik yapılmış olduğunu sayıyor ve hiçbir şartta kabul etmiyoruz.

Yılmaz, "Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha da fazla ihtiyaç vardır. Bu alçakça saldırıyı düzenleyen ve bu saldırıdan beslenenler; cumhuriyete, demokrasiye, ülkemizin birlik ve beraberliğine sarsılmaz bir inançla bağlı olarak halkımızın iradesi ile birlikte yenilecektir. Bizler buradan tüm Türkiye'ye seslenmek istiyoruz. Genel başkanımıza yapılan saldırı münferit ve provokasyon olarak yapılmıştır. Edremit İlçe Örgütü  olarak tüm halkımızı sağduyuya davet ediyor, Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü koşullarda; anayasal, demokratik yapıların baskı ve saldırılar yoluyla sindirilmeye çalışılmasını reddediyor; demokrasi, hukukun üstünlüğü ve barış gibi evrensel ilkeler ekseninde oluşan toplumsal birlikteliği ve beraberliği değerli buluyor; bu birlikteliğin sürdürülmesi için çaba gösterilmesini istiyoruz. 

Bu saldırıyı tekrar esefle kınıyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin çok güçlü bir devlet olduğunu ve provokatif eylemlere karşı birlik, beraberlik içerisinde daha çok kenetlenerek bu hain oyunları bozacağımıza inanıyorum" diye konuştu. 

980 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri