Ayvalık Belediyesi’nde Mesut Ergin’li ilk meclis toplantısı
Tarih : 2019.04.23  09:54:01
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk belediye meclis toplantısı Ayvalık Belediyesi’ne ait Orhan Peker Sanat Galerisi’nde gerçekleşti.

2019- 2024 döneminin ilk belediye meclisi toplantısında; encümen ve komisyon üyeleri belirlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı’nın yanı sıra sivil toplum örgütleri ve vatandaşların da yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.

Ayvalık Belediyesi’nin Yeni Başkan Mesut Ergin toplantıya, bütün meclis üyelerine başarılar dileyerek başladı.

Açılışın ardından meclis geçici kâtipliğine Zeynep Gizem Yüksel ile Fırat Güren getirildi.  Meclis Başkan vekilliği ve komisyon üyelikleri seçimleri gündemin ilk maddesi oldu. DP Grubu birinci başkan vekilliği için Mehmet Anıl Okyar’ı, ikinci başkan vekilliği için Semih Varol’u önerirken, CHP Grubu birinci başkan vekilliği için Ahmet Erkal, ikinci başkan vekilliği için Mehmet Çakır’ı önerdi. Gizli oylamayla yapılan seçimde, birinci başkan vekili13 oy alan Mehmet Anıl Okyar, oy çokluğu ile İkinci başkan vekili Semih Varol oldu.

Toplantıda ayrıca yine gizli oylamayla iki asil, iki yedekdivan kâtibi ve encümen üyelerinin seçimi gerçekleştirildi.  DP Grubu asil divan kâtibi üyeliklerine Ali Jale ve Zeynep Gizem Yüksel’i, CHP Grubu ise Hüseyin Barış ve İsa Arslan’ı önerdi. 2’nci oylamada da eşitlik bozulmayınca isimler, Başkan Mesut Ergin tarafından kura ile belirlendi. Ayvalık Belediye Meclisi’nin asil divan kâtibiüyeliklerine Ali Jale ve Zeynep Gizem Yüksel seçildi.  DP Grubu yedek kâtip üyeliklerine Mustafa Serdar Tuç ile Tülay Çankaya’yı önerdi.  CHP Grubu yedek kâtip üyelikleri için öneride bulunmadı. Yapılan seçimde meclis yedek kâtip üyeliklerine DP Grubunun aday olarak gösterdiği Tülay Çankaya ve Mehmet Serdar Tuç getirildi.

 

ENCÜMEN VE İHTİSAS KOMİSYONLARI BELİRLENDİ

Toplantının diğer gündem maddesi Belediye Encümenine 2 üye seçimi oldu. DP Grubu Ali Jale ve Mustafa Serdar Tuç’u, CHP Grubu ise Dilek Saraçoğlu ve İbrahim Mühürdaroğlu’nu önerdi. 4 isim 13’er oy alınca kura çekimi yapıldı.  Kura çekimi ile Mustafa Serdar Tuç ve Dilek Saraçoğlu Belediye Encümen üyesi olarak belirlendi. Komisyonlara üye seçimi ise açık oylamayla yapıldı.Başkan Ergin’in Tarife, Hukuk ve Çevre komisyonu kurulması ile komisyonların 5’er kişi olması önerisi oy birliği ile kabul edildi. 

KOMİSYON ÜYELERİ OY BİRLİĞİ İLE BELİRLENDİ

Toplantıda; DP Grubu, Plan ve Bütçe Komisyonu için Mehmet Anıl Okyar ve Ethem Vardı’yı, CHP Grubu İsa Arslan, Hüseyin Barış ve Funda Öztolan’ı önerdi.  DP Grubu İmar Komisyonu için Merih Arslan ve Semih Varol’u, CHP Grubu Rüçhan Akgöl, Onur Satıcı ve Ahmet Erkal’ı önerdi. DP Grubu Tarife Komisyonu için Hüseyin Ergin ve Mutafa Serdar Tuç, CHP Grubu ise İbrahim Mühürdaroğlu Mehmet Çakır ve Dilek Saraçoğlu’nu önerdi. DP Grubu Hukuk Komisyonu için Özge Toygar ve Mustafa Levent Gurup’u CHP Grubu ise Fırat Güren Onur Satıcı ve Ahmet Erkal’ı önerdi. DP Grubu Çevre Komisyonu için Tülay Çankaya ve Hüseyin Ergin’i, CHP Grubu ise Tülin Çalışıcı Sebahattin Tatar ve Mehmet İlhan’ı önerdi. Tüm komisyonlarda önerilen isimler oy birliği ile kabul edildi. 

Olağan Meclis Toplantısının her ayın ilk Çarşamba günü yapılması,toplantıların 5 yıl boyunca görüntülü ve sesli kayda alınması ve encümen toplantısının her hafta Salı günü yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı; 2018 yılı faaliyet raporunun görüşülmesiyle devam ederken, kurumsal kabiliyet ve kapasitenin değerlendirilmesini içeren raporda, belediyenin zayıf yönleri ile güçlü yönleri ve gerekli kurumsal iyileştirmenin nasıl yapılacağı açıklandı. Faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Denetim komisyonu raporu meclisin bilgisine sunuldu. 2018 Mali yılı denetimini içeren raporda gelir ve gider maddesinin tekrar okunmasını isteyen Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Gelir 83 milyon 560 bin lira. Gider 113 milyon lira. 30 milyon fark var. Zaten bunu önümüzdeki günlerde inceleyip meclisimiz ve vatandaşımız ile paylaşmayı planlıyoruz” dedi.

Ayvalık Gıda ve Gıda İşletmeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluş protokolünün 3 ve 5‘nci maddesi gereğince Ayvalık Belediyesini temsilen 3 asil 3 yedek üye belirlendiği toplantıda; DP Grubu asil üye olarak Mesut Ergin, Ethem Vardı ve Melih Arslan, yedek üye olarak Hüseyin Ergin Tülay Çankaya ve Semih Varol önerildi.  CHP Grubu asil üye olarak İbrahim Mühürdaroğlu, Ahmet Erkal ve Onur Satıcı’yı yedek üye olarak Mehmet Çakır Mehmet İlhan ve Hüseyin Barış’ı önerdi.  Yapılan oylamada, her iki grubun önerileri 13 oy alırken, başkanın oyu ile DP grubunun önerileri doğrultusunda asil üye olarak Mesut Ergin, Ethem Vardı ve Melih Arslan, yedek üye olarak Hüseyin Ergin Tülay Çankaya ve Semih Varol seçildi.

Edremit Termal Turizm Alt Yapı Hizmet Birliğine 6 asil 3 yedek meclis üyesi seçildi. DP Grubu asil üyeliklere Tülay Çankaya Hüseyin Ergin, Semih Varol, Zeynep Gizem Yüksel, Mehmet Anıl Okyar ve Mehmet Sarı’yı, yedek üyeliklere Merih Arslan, Özge Toygar ve Ali Jale’yi önerdi. CHP Grubu hiçbir isim önermedi. Tek önerge oy çokluğu ile kabul edildi.  Tarihi Kentler Birliğinde görev yapacak 1 asil, 1 yedek meclis üyesine DP Grubu Tülay Çankaya ile Mustafa Serdar Tuç’u önerdi. CHP Grubunun öneride bulunmadığı gündem maddesinde önerilen isimler oy çokluğu ile kabul edildi. DP Grubu Kıyı Ege Belediyeler Birliğinde görev yapacak 3 asil, 3 yedek meclis üyesi olarak Özge Toygar, Merih Arslan ve Mustafa Levent Gurup’u, yedek üye olarak Mustafa Serdar Tuç, Semih Varol ve Mehmet Sarı’yı önerdi. CHP Grubunun öneride bulunmazken önerilen isimler oy çokluğu ile seçildi. 

“UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Toplantı sonunda tüm meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Ergin,  “Geleceğimizin yeni dönemi, ilk toplantı ile başlamış oldu. Hayırlısı ile ilk toplantımızı sonuçlandırmış bulunmaktayız. Umarım ülkemiz başta olmak üzere Ayvalık için hayırlı olur. Uyum içerisinde çalışacağımıza inanıyorum. Amacımız Ayvalık’a doğru şeyleri yapabilmek. Ayvalık için Doğru olan neyse her zaman buna açık olduğumuzu belirtmek istiyorum.” diye konuştu. 

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ ARSLAN, “DEMOKRAT-CUMHUR İTTİFAKINIZ HAYIRLI OLSUN”

Mesut Ergin’in konuşmasının ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi İsa Arslan, meclis toplantısında yapılan oylamalarda DP’li üyelere MHP’li meclis üyelerinin de destek verdiğini ima ederek, “Demokrat-Cumhur İttifakınız Hayırlı Olsun” şeklindeki sözlerine, Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Aramızda sizleri de görmek isteriz” cevabını verdi. 

AYVALIK BELEDİYESİ MECLİS ÜYELERİ

Ayvalık Belediye Meclisi üyeleri şöyle; Ahmet Erkal (CHP-Kontenjan), Mehmet İlhan (CHP-Kontenjan), Sebahattin Tatar (CHP-Kontenjan), Onur Satıcı (CHP), Merih Arslan (DP), Mehmet Çakır (CHP), Mustafa Levent Gurup (MHP), Özge Toygar (DP), Hüseyin Barış (CHP), Ethem Vardı (DP), Dilek Saraçoğlu (CHP), Murat İbrahim Mühürdaroğlu (CHP), Mehmet Sarı (MHP), Hüseyin Ergin (DP), Fırat Güren (CHP), Ali Jale (DP), İsa Aslan (CHP), Mehmet Anıl Okyar (Ak Parti), Semih Varol (DP), Rüçhan Akgöl (İYİ Parti), Hatice Tülin Çalışıcı (CHP), Tülay Çankaya (DP), Funda Öztolan (CHP), Zeynep Gizem Yüksel (MHP) ve Mustafa Serdar Tuç (DP)

494 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri