EDREMİT MEM’DEN ÖĞRETMENLERE “ETKİLİ SINIF YÖNETİMİ” SEMİNERİ
Tarih : 2019.04.23  09:54:51
Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünce, 20.04.2019 Cumartesi günü Şehit Öğretmenler İlkokulunda okul öncesi, sınıf öğretmenliği ve ilkokul ingilizce branşındaki öğretmenlere yönelik; 21.04.2019 Pazar günü Yılmaz Akpınar MTAL’de ortaokul ve liselerdeki tüm branş öğretmenlerine yönelik "Etkili Sınıf Yönetimi" Semineri düzenlendi.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Eğitmenlerinden ve İGEDER (İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği) üyesi Ramazan Karahüseyinoğlu tarafından verilen seminerlere Edremit’teki okul öncesi, ilk/ortaokul ve liselerde görev yapan 83 öğretmen katıldı.

Seminerlerin ilkine katılan Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf KOÇ: “Kendisini geliştirmek isteyenler için bir yol bulunur ama öğretmen kendisini geliştirmek için mutlaka bir yol bulur, bulmalıdır. Yağmur olmasa denizin yenilenemeyeceği gibi kendisini yenileyemeyen öğretmen de rutinin dışına çıkamaz. İşte bu kendisini yenilemek, yağmura koşmak isteyen öğretmenlerimizle bugün Şehit Öğretmenler İlkokulu’nda MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün Eğitmenlerinden ve İGEDER (İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği) üyesi Ramazan Karahüseyinoğlu Hocamız tarafından ilçemizden gönüllü olarak katılan anaokulu ve sınıf öğretmenlerine “Etkili Sınıf Yönetimi” konulu bir atölye çalışması yapıldı. Biz de atölye çalışmaları başlangıcında arkadaşlarımızla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadık. Faydalı olacağını düşündüğümüz her imkânı öğretmenlerimiz için seferber etmeye çalışıyoruz. Öğretmenlerimizin hizmet içi eğitim taleplerini hiçbir zaman karşılıksız bırakmadık ve bırakmayacağız.” dedi.

Seminer sonunda uygulanan değerlendirme ve memnuniyet anketi, meslekî gelişime büyük katkı sağlayan seminerin katılımcılar için son derece faydalı olduğunu görüldü. Katılımcı Öğretmen Özlem Sözer: “Son derece verimli bir eğitim oldu. Sınıf yönetimi ile ilgili olarak kendimizi devamlı olarak güncellememiz gerektiği kanısındayım. Bizlere tanımış olduğu bu fırsat için Değerli İlçe Millî Eğitim Müdürümüze, İGEDER’e ve Hocamız Ramazan Karahüseyinoğlu’na çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

364 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri