EDREMİT’TE 23 NİSAN COŞKUSU
Tarih : 2019.04.24  09:00:01
Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin 99. kuruluş yıl dönümü ve Büyük Önder Atatürk´ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Şehit Hamdibey Meydanı’nda bu sabah düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı ve Mithat Fethi Büyükdalgıç İlkokulunda düzenlenen programla kutlandı.

Törene, Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa Çek, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Aytaç, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Çetin Güzel, Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Hayırsever Ayşe Büyükdalgıç, siyasi parti temsilcileri, gaziler, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Edremit Şehit Hamdibey Meydanı´nda düzenlenen ve sunuculuğunu Kadıköy Leman Akpınar Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Canan Pezek’in yaptığı çelenk sunma töreninde öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Koç tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çelenk töreninin sona ermesinin ardından kutlama programı, Mithat Fethi Büyükdalgıç İlkokulunda devam etti. Sınıf Öğretmenleri Sibel Yüksel ve Ercan Şevik tarafından sunulan program, saygı duruşu ve Mevlana Ortaokulu Müzik Öğretmeni Zeynep İpek Kaya yönetiminde söylenen İstiklal Marşı ile başladı. Mithat Fethi Büyükdalgıç İlkokulu Müdürü Özcan Öz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Program, öğrencilerin okudukları birbirinden güzel şiirler, anasınıfı gösterisi, zeybek oyunu ve müzikli gösterilerle devam etti. Beğeniyle izlenen halk oyunları gösterisi izleyicilerden büyük alkış topladı. Öğrenciler arasında sandalye kapma, yumurta taşıma, çuval yarışması ve halat çekme yarışması düzenlendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ilçemiz genelinde düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.

İlkokullar arasında düzenlenen resim yarışmasında Nihat Tansoy İlkokulu öğrencisi Beren Gülfırat BİRİNCİ, Hamiyyet-Ferudun Sözen İlkokulu öğrencisi Derin Vera Dikbayır İKİNCİ, Hamiyyet-Ferudun Sözen İlkokulu öğrencisi Farenfiz Fazliddinova ÜÇÜNCÜ oldu. Salih Korkut Budaras İlkokulu öğrencisi Zeynep Kuru MANSİYON ödülü aldı.

Ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında Mevlana Ortaokulu öğrencisi İlayda Kaya BİRİNCİ, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Yıldıray Ateş İKİNCİ, Göbelezoğlu Ortaokulu öğrencisi Ayşe Berna Irgan ÜÇÜNCÜ oldu. Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Ortaokulu öğrencisi Beyza Şibil MANSİYON ödülü aldı.

Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa Çek, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Aytaç, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve Hayırsever Ayşe Büyükdalgıç’tan ödüllerini alan öğrencilerin oldukça heyecanlı ve mutlu oldukları gözlendi. 

Törenin sonunda Kardeş Okul Projesi kapsamında Kosova’dan gelen Mithat Fethi Büyükdalgıç İlkokulunun kardeş okulu Mamuşa Anadolu İlk ve Orta Alt Öğretim Okulunun büyük alkış alan ve beğeniyle izlenen gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

 

 

582 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri