Ayvalık’ta 6. Geleneksel Uluslar arası Çocuk Şenliği Halk Oyunları Festivali coşkusu
Tarih : 2019.04.25  09:45:27
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen Geleneksel Uluslar arası Çocuk Şenliği Halk Oyunları Festivali yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Ayvalık’taki okulların bünyesindeki halk oyunları ekipleriyle birlikte, Romanya, Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen ekiplerinin katıldığı festival; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünden Ayvalık Belediyesi’ne ait Açık Hava Tiyatrosu’na kadar yapılan yürüyüş korteji ile başladı.

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, eşi Nihal Görgülüaslan,  Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, MEB Daire Başkanı Halil Şekercioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu hazır bulunduğu yürüyüş korteji halk oyunları ekiplerinin yöresel kıyafetleriyle adeta renk cümbüşüne büründü.

Amfi Tiyatro’da  gerçekleşen gösterimler öncesinde konuşan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Türkiye’nin, tespit edilen 4 binin üzerinde oyun ile dünyada halk oyunları bakımından en zengin oyun karakterine sahip bir ülke olduğunu belirterek, “Bir kültür ve medeniyetler beşiği olan yurdumuzun neredeyse her yönüyle ayrı oyunlar, ayrı giysiler ve ayrı müziklerle icra ediliyor. Festivalimizde bunlardan seçkin örnekler seyranının, ümit ediyorum ki yurt dışından gelen konuklarımızla birlikte bir sevgi köprüsü inşa ederek gerçekleştireceğiz. 1936 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal’in talimatı ve himayesinde Beylerbeyi Sarayı’nda 1. Uluslar arası Halk Oyunları festivali düzenlenmişti. Düzenlenen bu ilk festivalde; Arnavutluk, Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan halk oyunları ekipleri de katılmıştı. Ne mutlu bizlere ki; Türk kültürüne, tarihine ve diline verdiği değerden ve geçmişe sahip çıkmayan milletlerin geleceğinin de olmayacağı fikrinden yola çıkarak milli oyunlarımızı böylesine müstesna bir topluluk önünde sergileme fırsatı bulduk” diye konuştu.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’ın ardından sahneye gelen Ayvalıklı ve konuk ülkelerin ekipleri sergiledikleri performanslarıyla dakikalarca alkışlandı.

Gösterimlerin sonunda Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görglüarslan’ın öncülüğündeki protokol sahnede gösterimlerini yapan çocuklardan oluşan halk oyunları ekiplerine katılım belgelerini takdim etti.

607 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri