ADIM ADIM HAVRAN TURU
Tarih : 2019.05.01  09:42:01
Gökkuşağı Dergisi tarafından, Havran Dostluk ve Arkadaşlık Platformu’nun da katkılarıyla düzenlenen “Adım Adım Havran” turu gerçekleştirildi.

Havran Belediyesi, Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Havran Kent Müzesi Müdürlüğü, Edremitli'ler Dayanışma ve Kültür Derneği’nin de desteklediği gezide, Havran Dostluk ve Arkadaşlık Platformu üyelerinden İsmail Akpınar, Faruk Ergü, Ümit Bölükbaşılar, Havran'ın tarihi mekânlarını, kültürünü, önemli kişilerini, katılımcılara Havran sokaklarını gezdirerek anlattılar.

Gezide, Gökkuşağı Dergisi yazarlarından Burhan Gümüş, Sinan Tortum ve Cumhur Dokur da zaman zaman Havran ile ilgili sunumlar yaptı, Şair Bülent Güldal'ın okuduğu şiirler ilgi ile dinlenildi. 

Katılımcıların, "ADIM ADIM HAVRAN TURU" nda ziyaret ettiği ve gezdiği rota şöyle gerçekleştirildi;

Havranlı ünlü şair Halil Soyuer'i  mezarı başında anma ve şiir okumaları, Havran mezar taşları, kabristanda yatan önemli şahsiyetleri ziyaret.

Türk Evleri, Rum Evleri, Yıldız Hanım Evi, Hacı Afif Bey Hanı, Zeytinyağı Fabrikası, Havran Camii'leri, Havran Kilisesi Yeri,  Davut Yıldızlı Çeşme.

Havran Kent Müzesi'ni, Müze Müdüresi Burçin Armutovalı' nın rehberliğinde gezmek. 

Havranlı zenaatkârlar; At Arabası imalâtçısı Ahmet Büken, Tenekeci Hüseyin Usta, Yorgancı, Kunduracı, Bisiklet Tamircisi ustalarını işyerlerinde ziyaret.

Öğle yemeğinde;  zeytinyağlı Havran yemekleri, Köftesi, Yoğurdu, Hoşmerimi.

Havran'ın meşhur Leblebi, Helva, Zeytin - Zeytinyağı, Tahmis Kahvesi tadımı ve alış-verişi.

Havran'ın değerlerini, tarihini ve güzelliklerini daha yakından tanımak ve tanıtmak amacı ile yapılan "ADIM ADIM HAVRAN TURU" Kocadağ At Çiftliğinde içilen çayların ardından sona erdi.

1540 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri