ROMAN DERNEKLERİ VE FEDERASYONLARI OLAYI BİR GÖNÜL İŞİDİR, ÇIKAR AMAÇLI ASLA BİR DERNEK YÖNETİCİLİĞİ OLAMAZ
Tarih : 2019.05.14  09:49:53
Balıkesir Roman Federasyon Başkanı Oktay Sümertaş yaptığı açıklamada “Roman Dernekleri ve Federasyonları olayı bir gönül işidir, çıkar amaçlı asla bir dernek yöneticiliği olamaz” dedi.

Başkan Sümertaş şunları söyledi “Roman Federasyonlarımız ve derneklerimiz başta illerimiz, ilçelerimiz olmak üzere ülkemizin diğer yörelerinde ve illerinde Roman etniğinin tarihsel ve kültürel değerlerini tanıtmak, geliştirmek, yaygınlaştırmak, ulusal ve toplumsal konularda Roman milletimiz hakkında faaliyetlerde bulunmak Roman üyelerimiz ve yardımlaşmayı sağlamak amacı ile kurulmuş Roman haklarının savunucusu temsilcisi olmalıdır.

 Biz romanlar şu ve bu sebeple sevdiklerinden, yöresinden, töresinden ayrı düşmüş insanlarız diyen olmamalıdır. Yaşamın kolay olmadığının bilinci ile yaşadığımız bölgeye, yöreye de uyum sağlamak zorunda olmamız bize çeşitli sosyal olguların içinde olmamızı, öğretmiştir. Bunların en başında geleni de Roman Etnik adımızla kurulum yapan derneklerdir. Ama bu derneklerin ayrım yapmak için değil töremizi-yöremizi hep canlı ve sıcak tutmak içindir. Bizim Roman derneklerimizin de amacı yöremizi ve töremizi kim olduğumuzu unutmadan yaşadığımız bölgeye uyum sağlamak ve artık bu toprakların tarihsel insanı olduğumuzun da bilinci ile yaşadığımız çevreye sosyal ekonomik ne gibi katkılarda bulunabiliriz arayışıdır. Biz Türkiye’de yaşayan Güneyinden kuzeyine, doğusundan batısına kadar, ilk önce kendi içimizde dayanışmayı, birlikteliği en üst seviyeye çıkarmak daha sonra ilimizde ve ilçelerimizde ekonomik ve sosyal faaliyetlerimizi arttırmak amacındayız.  Roman dernekleri olayı bir gönül işidir. Çıkar amaçlı asla bir dernek yöneticiliği olamaz. Bizler geçiciyiz. Roman derneklerimiz baki olmalıdır. Aynı, Türkiye Cumhuriyeti gibi Devletimizin var olması için her türlü çaba ve gayreti el birliği ile göstermeliyiz. Fakirimize iş, aş, öğrencimize burs. İlk önceliğimiz olmalıdır. Bunun yolu da derneğimizde gönül gönüle, gönüllülükle çalışmayla, aktif faaliyetler yaparak, benlik değil, kişisellik değil. Roman dernek başkanı olarak her türlü fikri dinlemeye hazır olmalı. Hep beraber dinleyeceğiz. Analizini yapacağız ve uygulanabilir düşünceleri hayata geçirmek için el birliğiyle çalışacağız. Roman dernek faaliyetlerimizin daha aktif daha randımanlı olması için illerimizde, ilçelerimizde yaşayan tüm hemşerilerimize ulaşmamız gerekmektedir. Bunun ilk adımı da Roman Derneklerimize üye olmaktan geçmektedir. Türkiye’de seçilmiş, atanmış, bürokrat, siyasetçi, iş adamı, doktor, müdür, memur, esnaf, işçi-emekli gibi çeşitli mesleklerden hemşerilerimiz var. Karşılaştığınızda sorunlarıyla Roman derneğimize ulaşmaları durumunda değerli roman dernekleri yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımızın ellerinden gelen her şeyleriyle yardımcı olmaya çalışmalarından emin olabilmemiz için roman dernekleri sevdasını körükleyen ateşin hiç sönmemesi dileğiyle birlik ve beraberlikle, gönül gönüle, mutlu, sağlıklı ve huzur dolu Hayırlı Ramazanlar. En derin saygı ve sevgilerimi sunarım.”

 

379 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri