9 günlük Ramazan Bayramı tatili Ayvalık ve Kuzey Ege’li turizmcilerin yüzünü güldürecek
Tarih : 2019.05.17  09:30:23
Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasıyla birlikte Kuzey Ege’nin en büyük yatak kapasitesine sahip Ayvalık’ta doluluk oranının yüzde 100’e ulaşması bekleniyor.

Ayvalık; Aden Denizi kumsalından sonra 17 kilometrelik kumsalıyla Dünya’nın en uzun plajlarına sahip Sarımsaklı’sı, seyrine doyum olmayan Şeytan Sofrası Tepesi, Türkiye’nin en yüzölçümlü doğal parkının yanı sıra doğal ve kültürel güzellikleriyle turistleri beklerken, henüz yüzde 70 ile yüzde 80 oranında rezervasyon alan turizmciler; 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ardından da , yoğun bir turizm dönemi yaşamayı bekliyor.

Ayvalık Turizm Derneği Başkanı ve Ayvalık Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği Başkanı Ümit Özgültekin, “Bu sene yaz sezonu beklentilerimizin üzerinde bir yoğunlukla başladı. 23 Nisan’ın 4 günlük tatili ile başlayan sezonumuzun bu şekilde yoğunlukla başlayacağını beklemiyorduk. 4 günlük tatilde Ayvalık’ta turistik tesislerde doluluk oranı yüzde 85’lere ulaştı. Ramazan ayı nedeniyle 15 günlük sakin bir döneme girdik. Şu anda elimizdeki rezervasyonlara baktığımızda; Ramazan Bayramı’nda yüzde 100’lük bir doluluk oranına ulaşacağız. Bütün misafirlerimize şimdiden rezervasyonlarını yatırmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

Ayvalık’ta daha şimdiden tüm turistik tesislerde yüzde 70 ile yüzde 80’lik bir rezervasyon oranına ulaşıldığını kaydeden Özgültekin, “Şu anda Cunda Adası’ndaki konaklama tesisleri tamamen dolmak üzere. Ayvalık genelindeki tüm tesislerin Ramazan Bayramı’nda dolacağını düşünüyoruz. Sadece Ayvalık değil, Kuzey Ege’deki tüm tesisler bizimle paralel orantılı seyrediyor. Kuzey Ege’de en fazla yatak kapasitesine sahil olan Ayvalık şu anda Ramazan Bayramı’nda dolmak üzere olduğu için, bu doluluk oranı Kuzey Ege’deki tüm ilçelerdeki tesislere yansıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un bir açıklamasında yerli tatilcilere Kuzey Ege’yi tavsiye ettiğini hatırlatan Ümit Özgültekin, “Türkiye’nin güney sahilleri ve özellikle Antalya, belli statüleri aşmış durumda. Tatilciler artık Antalya ve güney sahillerinin dışında yeni yerler keşfetme arayışındalar. Bu keşfedilecek yerde; tabiki Kuzey Ege… Bu bölge; turizm açısından bir çok alternatifi üzerinde taşıdığı gibi bulunduğu coğrafi konumu, gurme turizmi, bol oksijenli havası, tarihi ve doğal güzellikleri açısından çok yönlü bir bölge. Bu yüzden de Kuzey Ege ile Ayvalık, tatilcilerin her geçen sene daha da fazla ilgi gösterdiği turizm merkezlerinden biri olmaya namzettir” diye konuştu.

446 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri