EDREMİT, KODLAMA VE ROBOTİK ATÖLYELERİ İLE 2023 VİZYONUNDA HIZLA YOL ALIYOR
Tarih : 2019.06.16  18:06:15
Edremit’in okulları, kodlama ve robotik atölyeleriyle daha donanımlı hale geliyor. Sarıkız Anaokulu Seniha Erdoğan Ergit Tasarım Atölyesi’nin açılış törenine katılan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ve Edremit Millî Eğitim Müdürü Yusuf Koç; Edremit İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Fehim Altun, Hayırsever Mustafa Ergit, atölyeye adı verilen değerli anne ve babası Seniha ve Erdoğan Ergit, okul müdürleri ve velilerin de hazır bulunduğu Kodlama ve Robotik Atölyesi’nin açılışını gerçekleştirdiler. Sunuculuğunu Okul Öncesi Eğitim Öğretmeni Nurşah Şeker'in yaptığı tören, atölyenin hazırlık aşamalarının anlatıldığı video ile başladı.

Okul Müdürü Züleyha Çoşkun yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Okul öncesi eğitiminin amacı çocuklarda öğrenme merakı uyandırmak, var olan yeteneklerini görünür kılmaktır. Çocuklarda zekâ gelişiminin %70’lik kısmı, 7 yaşına kadar tamamlanır ve öğrenme becerisi bu yaşta gelişir. Çağımız bilim, teknoloji ve eğitim çağıdır. Artık bilişim temelli bir hayata doğru hızla yol alıyoruz. Dünya, kodlama ve robotik kavramıyla yenide şekil alıyor. Geleceğe yön verecek olan mimarlar, mühendisler, matematikçiler, eğitimciler bu atölyelerde yetişecek. Bizler çocuklarımızı gelişen teknoloji dünyasına hazırlamak için kollarımızı sıvadık ve içerisinde kodlama ve robotik, STEM, zekâ oyunları bölümlerinden oluşan güzel bir tasarım atölyesi hazırladık. Okulumuzda depo olarak kullanılan çamaşırhane bölümünü Hayırseverimiz Mustafa Ergit’in destekleriyle yeniden elden geçirip modernize ederek donanımlı bir tasarım atölyesine dönüştürdük. Okul öncesi eğitimde hazırladığımız tasarım atölyesiyle ilçemizdeki ilk örnek olmanın gurur ve sevincini yaşıyoruz. Çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza ve İlçe Millî Eğitim Müdürümüze, Hayırseverimiz Mustafa Ergit’e teşekkür ederiz.” dedi.

4 yaş grubu yıldızlar sınıfı öğrencisi Ayla Bıçakçı’nın okuduğu “Büyüklerime Sesleniş” adlı sunum ve papatyalar sınıfı öğrencilerinin halk oyunu gösterisi izleyenlerden büyük beğeni topladı. Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Koç yaptığı konuşmada, atölyenin hazırlanmasında emeği geçen okul idarecilerini, öğretmenleri, personeli, velileri tebrik ederek katkılarından dolayı Hayırsever Mustafa Ergit’e ve törene katılan değerli ailesine teşekkür etti. Ardından Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Ergit ailesini tebrik etti ve Hayırsever Mustafa Ergit’e teşekkür plaketi verdi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler, hep birlikte Kodlama ve Robotik Atölyesi’ni incelediler.

491 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri