EDREMİT’TE YAZ YOĞUNLUĞUNA ÖNLEM
Tarih : 2019.06.27  10:02:22
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), yaz aylarında artan nüfus yoğunluğunu göz önüne alarak tatil bölgelerindeki bakım ve onarım faaliyetlerini artırdı. Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da elektrik dağıtım hizmeti veren UEDAŞ, yaz aylarında tatilcilerin yoğun talebi nedeniyle nüfus ve elektrik tüketiminin arttığı bölgelerde enerji sıkıntısı yaşanmaması için tüketim artışlarını da yakından izleyerek planlamalarını bu doğrultuda yapıyor.

Balıkesir’in Edremit İlçesinde yaz aylarında turizmden kaynaklı nüfus yoğunluğu ve klima kullanımı nedeniyle yüzde 60’a varan elektrik tüketimi nedeniyle sıkı tedbirler alan UEDAŞ kaliteli ve sürdürülebilir elektrik hizmeti sunma prensibi doğrultusunda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Tatil sezonunda yaklaşık bir milyon insanı ağırlayan Edremit İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanındaki Küçükkuyu’dan başlayıp Altınoluk, Güre, Akçay, Edremit, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık’ta UEDAŞ ekipleri çalışmalarını hızlandırdı. Özellikle turizme bağlı olarak yaşanan nüfus artışları ve klima kullanımı sebebiyle kıyı bölgelerde yaşanabilecek yoğunluğu dikkate alan ekipler, cadde ve sokaklarda yanmayan aydınlatmaların tamiratını gerçekleştirdi. Ayrıca elektrik hatlarına temas eden ağaçlarla ilgili fizibilite çalışmaları yapan şirket, yangınlara sebebiyet vermemek adına tellerle teması olan ağaçların kesimi için de çalışma başlattı.

Limak Enerji Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Uludağ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (UEDAŞ), elektrik dağıtımda müşterilerine kaliteli ve kesintisiz hizmetini devam ettirmek için tüketimin yoğun olduğu aylarda özel iş planları yapıyor. Şirket hizmet bölgeleri olan Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da çalışmalarını sürdüren şirket, yaz aylarında vatandaşa ulaştırılan hizmetin aksamaması için enerji nakil hatlarını güçlendiriyor.  

TRAFONUN GÜCÜ YÜKSELTİLDİ 

Trafolarda Termal kamera ve Kısmı deşarj cihazı ile tespitler yapacak olan ekipler, gerekli gördükleri müdahaleleri yaparak olası arızaların önüne geçmeyi de hedefliyor. 7/24 teyakkuzda olan UEDAŞ birimleri, Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) üzerinden trafolarda yük takibi yaparak gerekli yeni tesis veya yük bölme çalışmalarını da gerçekleştirecek. Ayvalık’ta bulunan 630 volt amper gücündeki trafoyu 1000 volt ampere çıkaran UEDAŞ, Cunda Adasındaki 250 volt amperlik trafosunu da 400 volt ampere yükselterek aşırı yüklenmenin de önüne geçecek.

YAZ AYLARINDA TÜKETİMDE YÜZDE 60’A VARAN ARTIŞ

Balıkesir-Edremit bölgesinde yaz aylarında elektrik tüketiminde yüzde 60’a vara artış gerçekleşiyor. Geçtiğimiz yıl Edremit bölgesinde Nisan ve Mayıs aylarında 25 bin megavat civarında olan elektrik tüketimi Ağustos ayında 41 bin megavatın üzerine çıktı.

 

2128 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri