Ayvalık’ta hırsızlık zanlılarına nefes kesen operasyon
Tarih : 2019.07.21  09:58:10
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; hırsızlık zanlısı 4 kişiden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Alınan bilgiye göre; Ayvalık’ın 150 Evler Mahallesi’nde bir evde hırsızlık olayı yaşandı. Başlangıçta kimliği meçhul olan kişi yada kişilerce yapılan hırsızlıkta evden yüklü miktarda para, elektronik eşya ve benzeri malzemeleri çalan hırsızlar kimseye görünmeden kayıplara karıştı.

Ancak; Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Asayiş Büro Amirliği ekipleri; yaptıkları incelemeler ve evin çevresinde bulunan güvenlik kameraları üzerinde üç gün süresince büyük bir titizlikle yürüttükleri çalışmalar sonucunda hırsızlıkla ilgili oldukları öğrenilen 4 kişinin izine ulaşmayı başardılar. 

POLİS EKİPLERİ ADETA İĞNE İLE KUYU KAZDI

Çalışmalarını derinleştiren Ayvalık Polisi, geçtiğimiz hafta; E.A., H.A., F.K. ve 26 yaşındaki Damla Y. (Yıldız) isimli şahısların özel bir araçla Manisa’nın Salihli ilçesinden öğle saatlerinde Ayvalık’a geldiğini 150 Evler Mahallesi’nde bulunan bir evin kapısının  anahtarla kilitlenmemesini fırsat bilen zanlılar, kapının kolunu aşağıya düşürerek girdikleri evde hırsızlık olayını gerçekleştirdiklerini belirledi.

Yapılan hummalı tahkikat sonucunda; evden 6 bin lira para, 2 laptop, 1 adet de play station çalanların kimlik bilgileri ve eşkallerini belirleyen Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekipler,  Manisa’nın Salihli ilçesinde de iz sürdü.  Amansız takibin ardından 4 zanlı Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kıskıvrak yakalandı.

Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekipler tarafından Turgutlu’dan, Ayvalık’a getirilen  ve polis merkezinde yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye götürülüp mahkemeye çıkarılan 4 zanlıdan; E.A., H.A., F.K isimli şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Damla Y. isimli şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Serbest kalan üç şahıs ve tutuklanan Damla Y.’ın; Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde daha önce de hırsızlık olaylarına karıştıkları ve sabıka dosyalarının kabarık oldukları öğrenildi.

Öte yandan Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri,  vatandaşları; özellikle turizm sezonunun yoğun olduğu bu günlerde vatandaşların ev ve işyerlerinden ayrılırken, mutlaka kapıları anahtarlarıyla kilitlemeleri gerektiği konusunda uyarmayı da ihmal etmedi.

410 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri