Edremit AK Parti’den Kadın cinayetlerine tepki
Tarih : 2019.10.14  09:16:56
AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı, geçtiğimiz günlerde Edremit’te kocası tarafından boğazı kesilerek vahşice katledilen Işıl Çetkin cinayeti ile ilgili olarak basın açıklaması yaparak, kadına şiddeti lanetledi.

AK Parti Edremit İlçe Başkan Vekili Av. Burcu Akyel Parti binasında, Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kollarının katılımı ile yaptığı açıklamada  “Türkiye’de yaşanan kadın cinayetlerinin bir yenisi daha, geçtiğimiz gün ilçemizde kocası tarafından boğazı kesilerek öldürülen Işıl Çetkin cinayeti ile yaşandı. Vahşet kelimesi dahi yaşadığımız bu acı olayı tanımlamaya yetmiyor. Öncelikle yaşamını yitiren Edremit Belediyesi personeli Işıl kardeşimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Kadınlarımız hepinizin de bildiğini ailenin, aile de toplumun temel direğidir. Kadınlar,  toplumları doğuran, aile birliğinin temel taşı ve hayatın en önemli varlığı, bir toplumun koruyucu, birleştirici ve en etkili unsurudur. Mutlu ve huzurlu bir ülke olmanın yolu kadına verdiğimiz değerden geçer. Kadın toplumda eşit bir birey olarak kabul görürse, evde, sokakta, eğitimde, iş hayatında, siyasette, hukukta ve aklımıza gelmeyen tüm alanlarda hak ettiği yerde olursa, işte o zaman ülkelerin birçok sorunu kendiliğinden çözülür.

Bugün ülkemizde kadınlar, şiddetin türüne göre %30-%40 oranında şiddete maruz bırakılıyor. Her yıl binlerce kadın korunma için başvuru yapmasına rağmen, fiziksel veya cinsel şiddet gören kadınların % 89’unun halen hiçbir kuruma başvurmadığı, başvuranların da en fazla polise başvurdukları ortaya çıkmakta. 2017 yılında 409, 2018 yılında 440 kadın öldürülürken, 317 kadın ve 1217 çocuk da cinsel istismara uğramış 2019 yılının ilk altı ayında ise 214 kadın öldürülmüş.

Şunu çok iyi bilmeliyiz ki, hiçbir gerekçe bir kadının hayatına son vermeyi haklı gösteremez. Şiddetin ve cinayetin meşru hali, sebebi ve açıklaması bulunamaz. Kadına şiddetin önlenmesinde en etkili yollardan biri, toplumsal yapı içinde kadınımızı her alanda güçlendirmektir.  Unutulmamalıdır ki, bir ülkede kadınlar, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşama etkin katılıyor ise ve kadın ne kadar özgürse, demokrasi de o kadar güçlüdür. Kadınlarımıza yapılan her türlü şiddet, toplumun temeline yapılmış demektir. Temeli sarsılan hiçbir şey sağlam bir şekilde ayakta duramayacağı gibi toplumlar da gerilemeye ve zamanla karanlık bir çukura sürüklenmeye devam edecektir. Kadına yapılan şiddetin her türlüsünü lanetliyor, bunu yapanları nefretle kınıyoruz.

Buradan tekrar kocası tarafından canice katledilen Işıl Çetkin kardeşimize Allah’tan rahmet diliyor, bunu yapan kişinin en ağır şekilde hak ettiği cezayı çekmesini istiyoruz. Bu konuyla ilgili yeni bir Yasa Tasarısı meclis gündemine taşındı. En yakın zamanda hayata geçeceğini umut ediyoruz” dedi.

404 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri