BURHANİYE’DE ENGELLER KALKIYOR
Tarih : 2019.11.13  09:27:05
Burhaniye Belediyesi engelli çocukların da yaşıtları gibi eğlenebilmesi, oyun oynayabilmesi için parklarda engelli salıncakları yaptı.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde ilk planda 4 ayrı parka monte edilen salıncaklar engelli çocukların yüzlerini güldürdü. Engelli çocukların sosyalleşerek hem aileleriyle hem de arkadaşlarıyla birlikte açık havada eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayacak olan engelli salıncakları engelli çocukların hizmetine açıldı.

Tekerlekli sandalye ile hiçbir yardıma gerek kalmadan kullanabilecek salıncaklar şimdilik Pelitköy sahil park, Ören Yürüyüş yolu parkı, İskele Demokrasi Parkı ve Merkez Turan Bayraktar Parkı olmak üzere 4 ayrı parkta çocuklarla buluştu. Özel olarak tasarlanan ve tekerlekli sandalyelerin rahatça sallanabileceği donanıma sahip salıncaklarda özel emniyet ve engellinin kimseye muhtaç olmadan sallanacağı aparatlar bulunmakta.

Engellilerin her koşulda yaşamlarını kolaylaştırmak için çalıştıklarını belirten Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “Engelli çocuklarımız artık bu salıncaklarda doyasıya eğlenecekler. Engellilerle ilgili projelerimizle Burhaniye’de engelleri kaldıracağız” şeklinde konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi Başkanı Gürsel Vardar, yapılan projenin engelliler için bir fark yarattığını ifade ederek, bu tür projelerin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Engelli bireylerin topluma katılımı yönünde atılan adımları ve yapılan projeleri her zaman destekçisi olduklarını da sözlerine ekleyen Vardar, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’e engelliler için sunduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

 

 

 

 

630 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri