Turhan Dökmecioğlu İmam Hatip'ten Karikatür Sergisi
Tarih : 2019.11.15  10:19:00
Mevlid-i Nebî Haftası Etkinlikleri kapsamında Turhan Dökmecioğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “40 Çizgi 40 Hadis” adlı karikatür sergisinin açılışı; Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, daire amirleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Edremit Cumhuriyet Meydanında Turhan Dökmecioğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından Peygamber Efendimiz’in (sav) özenle seçilmiş 40 hadisinin işlendiği sergi davetlilerin beğenisine sunuldu.

 Edremitli birçok vatandaşın da ilgi gösterdiği sergiyi Balıkesir İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Halil Taş, Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı İbrahim Salı ve okul müdürleri de ziyaret ettiler.

Karikatür Sergisinin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrencileri ve öğretmenleri tebrik eden Kaymakam Sırmalı öğrencilerle tek tek sohbet ederek başarılar diledi.

Okul Müdürü İlyas DEMİR sergiyle ilgili yaptığı açıklamada “Okulumuz yıl boyunca pek çok sosyal kültürel programlara ev sahipliği yapıyor. Bugün de Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında Hadis sergisi ile halka açık bir programda Sergimizi halkla buluşturduk. Sergilediğimiz hadisler Peygamberimizin yüzlerce yıl insanlığa ışık tutan hadisleridir. Bu hadislerin karikatür sanatı ile dile getirilmesi daha da bir anlam kazandı. Yeni Şafak Gazetesi Karikatüristi Hasan Aycın'ın çizgileri ile buluşan Hadisler sergimizi ziyaret edenlerin beğenisini kazandı,  ''Müjdecim, sevgilim, Peygamberim, Efendim Sana uymayan, hayat olsa teperim'' diyen Üstad Necip Fazıl'ın dediği gibi, hayatımızı Allah'ın Resulüne uygun hale getirebilir miyiz, derdimiz budur, diye konuştu.

673 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri