Ayvalık’ta Ticaret Odası yürekleri ısıttı
Tarih : 2019.11.18  09:52:46
Ayvalık Ticaret Odası, yaklaşan kış mevsimi öncesi ihtiyaç sahibi 1000 öğrenciye mont hediye etti.

SUAT SALGIN(AYVALIK)

Geçtiğimiz yıllarda da Ayvalık’taki okullarda öğrencilere kaban, mont, eşofman ve ayakkabı gibi yardımlarda bulunan Ayvalık Ticaret Odası, bu yılda kış mevsimi öncesi ihtiyaç sahibi öğrencilere mont desteği sağladı.

Ayvalık’ta ilçe merkezi ve çevre mahallelerindeki ilkokul ve ortaokullarda okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilerin beden ölçüleri İlçe Milli Müdürlüğü aracılığıyla alınarak öğrencilere montları ulaştırıldı. Okullara gidilerek imza karşılığında okul müdürlüklerine toplam 1000 adet mont teslim edildi.

Teslimatların ardından ATO Başkanı Mustafa Büyükçıvgın ve ATO Meclis Başkanı Mehmet Sıray; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’ın yanı sıra okul müdürü Ahmet Afacan’ın da katılımıyla İstiklal İlkokulu’nun ihtiyaç sahibi öğrencileriyle bir araya geldiler.

Öğrencilere süt, kurabiye ve kek ikramında bulunulan mini toplantıda; Kaymakam Görgülüarslan öğrencilerle sohbet ederek, başarılı olan öğrencilerin her koşulda desteklenmesi gerektiğinin mesajlarını vererek, katkıları nedeniyle ATO yönetimine teşekkür etti. 

“MONTLARI TEKER TEKER DAĞITTIK”

Anlamlı toplantının ardından muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Mustafa Büyükçıvgın, “ Her yıl TOBB bizlere belirli bir miktar para gönderiyor. Bu yıl 40 bin lira göndererek, 800 öğrenciye eğitim yardımında bulunmamızı talep etti. Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve bünyesindeki öğretmenlerimizle görüş alışverişlerinde bulunarak, bu yıl ihtiyaç sahibi öğrencilerin kışlık monta gereksinimlerinin olduğunu belirledik. Odamız Meclis Başkanı Sayın Mehmet Sıray ile bu konuda titiz bir çalışma yaptık ve 800 adet yerine 1000 adet kışlık mont almayı uygun gördük. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bize verdiği ihtiyaç sahibi öğrenciler listesi doğrultusunda çocuklarımızın yaş ve ölçülerine uygun olarak bu montları teker teker dağıttık” dedi. 

VESİLE OLAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ayvalık Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Sıray ise; montların dağıtımı sırasında son derece duygulu anlar yaşadıklarını kaydederek, “Bütün çocuklarımız ülkemizin geleceğidir. Gelecekteki varlığımızın teminatlarıdırlar. ATO Başkanım bu konuda tevazu gösteriyor. Çünkü bu faaliyetimizdeki tüm çalışmaları bizzat kendisi gerçekleştirdi. Müthiş bir çalışma yaptı. Montların alımı sırasında sıkı pazarlıklar yaparak, mümkün olduğunca mont sayısını arttırdı. Geçen yıl bu sayı 800 adetti. Bu yıl sayıyı bine çıkarttı. Değerli Genel Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu, sağolsun bizlere bu konuda yardımcı oluyor. Bizde bu yardımları ihtiyaç sahibi çocuklarımızın ihtiyaçları ve eğitim malzemeleri ne yönelik kullanıyoruz. Allah, bu konuda yardımı yapandan ve yaptırandan razı olsun. Vesile olan herkese teşekküre ediyoruz” diye konuştu.

 

544 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri