Ayvalık’ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü coşkusu
Tarih : 2019.12.04  09:41:51
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Ayvalık Belediyesine ait İsmet İnönü Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe, Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, Birlik Ortopedik Engelliler Derneği, Ayvalık Zihinsel Engelliler Derneği, Ayvalık Zeytin Özel Rehabilitasyon Merkezi, Ayvalık Özel Eğitim Merkezi kuruluşlarının engellileri ve aileleri katıldı.

Etkinlikte; Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Belediye Meclis Üyeleri; Merih Arslan, Tülay Çankaya, Mehmet Anıl Okyar, Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu eski Genel Başkanı Hamdi Atay, Engelsiz Türkiye Partisi eski Genel Başkanı Muharrem Parmaksız, Ayvalık Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Erkan Cılak, engelliler ve engelli aileleri hazır bulundu.

Engelli öğrencilerin sergiledikleri gösterilerle renklenen etkinlikte konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Bu kutlamanın amacı engelli kardeşlerimizin etkinliklerle eğlenip, sorunlarından bir günde olsa uzaklaşmalarını sağlamaktır. Ama asla bu sorunları bir güne sığdırıp sonra onları yalnız bırakmak değildir. Yılın her gününde engellilerimizle birlikte olmak, onların sorun ver ihtiyaçlarına eğilmek hepimiz için bir insanlık görevidir.” dedi. 

“ENGEL BİZİZ”

Başkan Ergin konuşmasında, “En önemli görev de bu kardeşlerimizin günlük hayata dahil olmalarını sağlamaktır. Kimseye muhtaç olmadan kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmelidirler. Kamu kurumlarında, yollarda, kaldırımlarda, evlerde, engelli kardeşlerimiz için gerekli düzenlemeleri yapıp onların en büyük sorunu olan ulaşılabilirlik sorununu ortadan kaldırmalıyız. Eğer ki bir kent engelli vatandaşlara bu hizmeti sunamıyor ise; orada engel biziz! Biliyoruz ki,bu güzel Ayvalığımız, 27 senedir engellileri unutmayarak, Türkiye çapında Engelliler Şenliği de düzenlemekte ve Türkiye’ye örnek olmaktadır ama bu yetmez. Engellilerimizin yaşamını başka bir kişiye ihtiyaç duymadan, işlerini halledebilecek kadar kolaylaştırabilecek bir kent olmak zorundayız. Bunu da başaracağız. Şunu unutmamalıyız ki aşılamayacak olan tek engel sevgide ki engeldir. Eğer yüreklerimizde ki engelleri yıkamazsak bu kardeşlerimiz için yapılan hiçbir şeyin anlamı olmaz. Var ise yüreklerimizdeki bu engeli, eğitimle ve farkındalık yaratarak aşmalıyız. Biz Ayvalık Belediyesi olarak görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmeye her zaman hazırız.” İfadelerini kullandı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Biz kocaman çiçek bahçesindeki farklı renklerdeki çiçekleriz. Hepimiz bir ve özgür yaşama ulaşamadığımız sürece bir bahçe gibi olamayız. Sizlerde bu bahçenin en özel çiçeklerisiniz. Birlikteysek, birbirimiz anlayıp var edebiliyorsak güzel bir bahçe olacağız.” dedi. 

“ENGELLİLER HER AN HATIRLANMALI”

Etkinlikte bulunan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Güler Çapraz Özlemiş de engellilerin yılın tek gününde değil, her an hayatın içerisinde ve toplumun bir parçası olduğunun farkına varılması gerektiğini ifade etti.

Anlamlı etkinlik, etkinliğe katılan engellilerle, Belediye Başkanı Mesut Ergin ve beraberindeki protokol üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi. SUAT SALGIN (AYVALIK)

677 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri