Edremit’te Mesleki Eğitim’de Atılım Yılı
Tarih : 2019.12.06  09:29:21
Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2019-2020 eğitim öğretim yılı Edremit’te Mesleki Eğitim’de Atılım yılı olarak belirlendi. Bu amaçla İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç başkanlığında Meslek Lisesi Müdürleri ile bir toplantı yapıldı. Yapılan toplantıda üretim ve hizmet odaklı olarak okullarımızın birer fabrika mantığıyla çalışması planlandı.

Toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç: “Meslek Liselerimiz üretim ve hizmet sektörlerinin lokomotifleridir. Öğrenciyi ne kadar çok işin merkezine koyarsak aynı ölçüde yeterliliği yüksek elemanlar yetiştiririz. Mesleki Eğitimde Edremit’i ileriye taşımakta kararlıyız. Sayın Valimiz Ersin Yazıcı, Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz Yakup Yıldız ve Sayın İlçe Kaymakamımız Ali Sırmalı da bu konuda bize destek olacaklarını belirttiler. Benim bu konuda size, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize güvenim tamdır.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç’un 2019-2020 eğitim öğretim yılını “Mesleki Eğitimde Atılım Yılı” ilan etmesiyle başlayan hareketlilik okul yöneticilerinden öğretmenlere, öğrencilerden velilere Mesleki Eğitim’in tüm paydaşlarına yayıldı. Edremit’te bulunan 6 Meslek Lisesinde öğrencilerin aldıkları üretim ve hizmet odaklı uygulamalı eğitimlerle sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanlar olarak yetişmeleri sağlanıyor. Öğrencilerin eğitimini aldıkları sektörlerde iş hayatına atıldıklarında zorluk çekmeyecek donanım ve tecrübeye sahip olarak mezun olmaları amaçlanıyor.

Edremit’te artık hem okullarımıza ve öğrencilerimize destek olmak hem özel sektörün sunduğu ürün hizmetlere daha kaliteli ve daha ucuza ulaşabilmek mümkün. Mesleki Eğitim’de Atılım Yılı kapsamında; Altınoluk Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Edremit Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi, Saniye Hüseyin Balya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde periyodik araç bakımından güzellik ve saç bakımına, afiş tasarımından pasta yapımına, bilgisayar tamirinden fotoğrafçılığa kadar çeşitli hizmetler sunuluyor. Daha detaylı bilgi almak ve sipariş vermek için okullarımızın iletişim numaralarından ulaşabilirsiniz.

663 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri