Ayvalık Belediyesi’nin “Çözüm Masası”-
Tarih : 2019.12.12  09:41:03
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Halkla İlişkiler birimi bünyesinde; ilçede yaşayan herkesin kurum gözetmeksizin tüm sorunlarının hızla çözümlenmesi amacıyla geliştirilen “Bizim Masa” birimi hizmet vermeye başladı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin; seçim döneminde halkına söz verdiği çağdaş ve halka dönük hizmetleri tek tek hayata geçiriyor.

Başkan Ergin’in talimatıyla Halkla İlişkiler birimi bünyesinde; Serkan Kibar’ın sorumluluğunda, Harika Onay, Rana Akgöl, Nazlıgül Riobo ve Handan Canlı isimli belediye personeli tarafından kurulan  “Bizim Masa”  sistemiyle her şikâyetin geri dönüşünün sağlandığı ve aylık raporlamalarla çalışmaların yürütüldüğü öğrenildi.

Ayvalık Belediyesi’ne vatandaşların şahsen başvurularının yanı sıra; başta “Alo Belediyem” telefonları aracılığıyla olmak üzere, sosyal medya ile Whatsapp ihbar hatları üzerinden gelen talep, öneri ve şikâyetler, “Bizim Masa”  ekibi tarafından toplanılarak, gerekli mercilere ulaştırılıyor.

Ayvalık Belediyesi'nin 444 1 066 numaralı telefonu aracılığıyla gerçekleştirilen yeni hizmet için bu numaraya cep telefonlarından ve her türlü sabit telefondan haftanın 7 günü, 24 saat süresince kesintisiz olarak ulaşılabildiği ve gelen şikâyetlerin vatandaşların TC kimlik numarasıyla kayıt altına alındığı bildirildi.

BAŞKAN ERGİN, SİSTEMİN EKSİKSİZ VE SON DERECE DÜZENLİ ŞEKİLDE İŞLEMESİNDEN MEMNUN

Sistemin uygulamaya başlamasıyla birlikte sorunların çözümü yolunda önemli bir adım atmış olduklarının altını çizen Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık halkına; “Sen, Ben yok. Biz varız” şiarıyla hizmet etmekten gurur duyduklarını belirtti.

Ayvalık Belediyesi olarak daha önce söz verdikleri gibi sosyal ve çağdaş bir hizmeti ilçe halkına vermeye başlamalarının mutluluğu içinde olduklarını kaydeden Başkan Ergin, “Geçtiğimiz ay vatandaşlarımıza dokunabilmek adına Mahalle Evlerimizi tek tek hizmete sunduk. Şimdi de, Halkla İlişkiler birimimiz bünyesinde oluşturduğumuz ‘Bizim Masa’ sayesinde vatandaşlarımızdan gelen şikâyet, dilek ve talepleri kayıt altına almaya başladık. Bu şikâyet ve talepler derhal belediyemizin ilgili birimlerine, İç İşleri Bakanlığı e- Belediye Sistemi üzerinden iletiliyor. Eğer gelen başvuru konusu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi salahiyet alanındaysa onlara yönlendiriliyor. Tüm veriler ilgililer tarafından hızla ve en geniş biçimde değerlendirilerek, sonuçlandırılıyor. Daha sonra şikayette veya talepte bulunan vatandaşımıza geri dönerek, kendisine şikayeti ve talebiyle ilgili olarak yapılan işlemlerin bilgisini veriyoruz. Kısacası, bu hizmetimizle; vatandaşlarımızın sesini daha rahat duyurabilecekleri kendilerine ait bir merkezi oluşturmuş olduk. Bu hizmetin hayata geçmesinde özverili çalışmaları nedeniyle, tüm birim arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum”  diye konuştu.

426 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri