CANBEY’DEN TARIMA DESTEK MüJDESİ
Tarih : 2020.03.26  09:25:44
AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, tarımsal kalkınmayı desteklemek için hazırlanan tebliğde, Balıkesir’in de yer aldığını açıkladı ve bunun Balıkesir’in tarımsal potansiyelinin güçlenmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Ülkemiz bir taraftan koronavirüs ile uğraşırken diğer taraftan da ülkemizin gelişmesi ve kalkınması yönündeki çalışmalar devam ediyor. Tarımsal kalkınma anlamında son yayınlanan tebliğ Türkiye’de birçok il açısından can suyu olacak. Bu illerden biri de Balıkesir...

Tarım Ve Orman Bakanlığından; T.C Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Resmi Gazete’de yayınlandı. 

SEKTÖRE CANSUYU VERECEK

Kapsamlı bir şekilde hazırlanan tebliğe göre, Tarım, Sütçü ve Kombine Sığır Yetiştiriciliği, Damızlık Düve Yetiştiriciliği, Büyükbaş Hayvan Besiciliği, Küçükbaş Hayvancılık, Balıkçılık, Arıcılık ve Seracılık gibi alanlarda kredi ve yatırım imkânlarından yararlanacak iller arasına Balıkesir de yer aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, “Tebliğ tarım sektörümüz İçin hayati önem taşıyor. Kredi ve yatırım açısından değerlendirildiğinde düşük faizli yatırım kredileri ile sektöre ciddi anlamda can suyu verilmiş olacak” dedi. 

BALIKESİR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Balıkesir’in tarım ve hayvancılık açısından öncü şehirlerden biri olduğuna dikkati çeken Canbey, “Türkiye’de kredi ve yatırım açısından desteklenecek iller arasına Balıkesir’in de alınması şehrimiz için önemli bir olaydır. İnşallah, önümüzdeki dönemde bunun meyvelerini de sektör olarak alacağız. Bu destekler, şehrimizin gelişmesine büyük katkı sunacak” diye konuştu.  

CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Canbey, “Önümüzdeki süreçte Tarım ve Hayvancılık alanlarında Balıkesir’e çok şey kazandıracağını düşündüğümüz tebliğ için Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye teşekkür ediyor, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

6071 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri