Paneli 25 kişi dinledi
Tarih : 2012.12.21  09:58:51
Edremit’te Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği (BAYŞAD) tarafından düzenlenen ‘Ölümünün 48.Yılında Hasan Basri Çantay’ panelinin fiyasko ile sonuçlanmasının tepkileri sürüyor.

 Büyük alim Hasan Basri Çantay’a yakışmayan ve kemiklerinin sızlamasına neden olan BAYŞAD’ın ‘Boş Salon” skandalı vatandaşların yanı sıra halkında büyük tepkisine neden oldu.

  Paneli dinleyen arkadaşımız, “Boş salonda, büyük üstada yakışmayan bir tablo vardı. Panele dernek görevlisi ve konuşmacılar dahil, Balıkesir’den 10’na yakın kişi geldi. Bunlardan 10’na yakın kişide, Edremit’ten belediye yetkilisi ve okul müdürlerinden oluştu. Paneli 4 yada 5 vatandaş dinledi. Salon da panelin başlaması sonrası yetkililer dahil çok az kişinin kaldığını üzülerek gördüm.”dedi.

 Öte yandan gazeteci Bekir Terzioğlu’da, dernek başkanının açıklamalarının başarısızlığının üzerini örtme gayret ve boşa çırpınış olduğunu, kınanması gereken kişinin sayın başkan olduğunu, boş salonda panel düzenlenerek büyük alimin şahsiyetine yakışmayacak BAYŞAD’ın tarihi bir hata yaptığını belirtti.

  Terzioğlu, sayın başkanın panelde görevli ve yetkililer dahil 20 kişi deyip 5 kişiye paneli düzenlemeyip bu paneli iptal etmesi ve ileri bir tarihte daha iyi bir tanıtımla bu paneli düzenlemesinin değerli bir alim gazeteci meslektaşımız için daha onurlu bir davranış olacağını söyledi.

  Başkanın gazeteciyi suçlu göstermesinin her zaman karşılaşılan bir durum olduğunu da ifade eden Terzioğlu, “Panelde o kişiler arasında yakın arkadaşım vardı. Kaldı ki kendimin panelde bulunma zorunluluğu hiç yok. Orada bulunan arkadaşım bu duruma çok üzülmüş. Kendisi fotoğraf çekmiş. Kötü çıkmış. ‘Ama ben fotoğraf bulurum’ dedi.  Sayın başkan biraz bilinçli olsaydı da boş salonun fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesinde paylaşmasaydı. Yeni yayınladığım karede görevlilerin çektiği fotoğrafta görüldüğü gibi topu topu katılan 25 kişiyi gösteren bir fotoğrafını paylaşsaydı. O zamanda bile salon yine dolu olmazdı. Kendisini kandırırdı. Yaklaşık bin kişilik salonda görevliler hariç, 5 kişinin olması salonun boş olduğunu gösterir. Başkanın şikâyet, kınama şeklindeki açıklamalarını ben ve kamuoyu gülerek okuduk. Yönetim kurulu üyesi de Sayın Yusuf Akgül, ‘Salonda katılım azdı. Ama biz tarihe karşı görevimizi yapmanın huzuru içindeyiz’ demesi çok onurlu bir açıklama oldu. Ancak başkan ise başarısızlığını gazeteciyi suçlu gösterip, şikâyet ve kınamalarında kimin küçük, kimin yüceldiğinin kararını kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

92264 kez okundu
mkuvanci / Tarih : 2012.12.24  23:16:57
Sayýn yetkili, Bayþad, Balýkesir'in basýn hayatýnda 6 gazeteye imza atmýþ, Kurtuluþ Savaþý'nda ve savaþ sonrasýnda Balýkesir'de öncü olmuþ, Kurucu Meclis üyesi, toplum önderi ve din adamý Hasan Basri Çantay'ý tanýtmayý amaçlamýþ ve bu amaçla 85 km öteden Edremit'e gelmiþtir. Bu iþi gönüllü üstlenen Bayþad ekibinin gereken dinleyici kitlesine ulaþamamasý siz Edremitlilerin meselesi olmalýydý ve kendinizi sorgulamalýydýnýz, neden salonda yoktuk diye. Haberi yapan arkadaþ da ayný soruyu sormalýydý
Diðer Yerel Haberler Haberleri