BURHANİYE’YE DOĞALGAZ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Tarih : 2013.08.01  09:15:51
Burhaniye’ye doğalgazın gelmesi için Burhaniye Kaymakamlığı ve Burhaniye Belediyesi vatandaşları bilgilendiriyor.

BOTAŞ Genel Müdürlüğü Doğalgaz Pazarlama ve Satış Daire Başkanlığından gelen bilgiye göre doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan ilçelerin merkez nüfusunun 10 binin üzerinde olması gerekli. Merkez nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelerde ise toplam elektrik abonesinin en az yüzde 60’ı belirtilen banka hesabına abonelik istediğine dair abone bağlantı bedelini yatırması gerektiği bildirildi. Abone bağlantı bedellerinin yatırılmasıyla doğru orantılı olan doğalgazın gelmesi salt çoğunluk sağlandıktan sonra ilçenin tekrar BOTAŞ’a başvurması halinde, BOTAŞ’ın ihale usulüyle ilçeye doğalgaz gelmesi sağlanacak.

Mevcut merkez nüfusu 41 bin olan Burhaniye için Doğalgaz talebinde bulunan ve talep için gerekli şartların oluşması için vatandaşlardan hassasiyet beklediklerini belirten Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova “Burhaniye’yi yaşanılabilir çağdaş bir kent haline getirmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çağdaş yaşamın gereklerini Burhaniye’mizde göstermeye ve vatandaşlarımıza hizmet getirmekte çekinmediğimiz gibi artık Türkiye’nin birçok yerinde kullanılan ve rahatlık açısından büyük önem taşıyan doğalgaz sitemini Burhaniye’mizde de görmek istiyoruz. Bunun için BOTAŞ Genel Müdürlüğünden gelen yazıya göre hareket ederek vatandaşlarımızın da bu konuya duyalı olmasını bekliyoruz” dedi.

Doğalgazın ilçeye gelmesi için Burhaniye Özel İdare Müdürlüğü tarafından T.C Ziraat Bankasına açılan hesaba 2013 Ekim ayının 29’una kadar abonelikten yararlanmak isteyen vatandaşların abonelik bedellerini yatırması gerektiği duyuruldu. Doğalgaz Abonelik İzleme adı altında açılan hesaba 335 lira yatıracak olan vatandaşlar herhangi bir sebeple bağlantı gerçekleştirilemediği takdirde yatırdıkları maliyeti geri alabilecekleler.  

110283 kez okundu
eðitimci / Tarih : 2013.08.05  20:50:04
Burhaniyemize doðal gaz gelmesi elbette çok güzel,çok çaðdaþ bir uygulama.Ancak anket niteliðindeki bir uygulama için vatandaþtan 335 TL gibi oldukça yüksek bir meblað talep edilmesi bana biraz abartýlý geldi.Botaþ diðer doðalgaz götürdüðü yerlere de ayný uygulamayý yapmýþ mý?Bu miktar yüksek,vatandaþýn %60'ýnýn bu parayý yatýrmasý pek mümkün görünmüyor bana.Saygýlarýmla.
Diðer Yerel Haberler Haberleri