DÜNYANIN EN BÜYÜK EV TEKSTİLİ FUARINDA TÜRKİYE RÜZGARI
Tarih : 2014.01.09  12:30:40
Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen ve 61 ülkeden 2 bin 718 firmanın katıldığı dünyanın en büyük ev tekstili fuarı Heimtextil, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Alanında dünyanın en önemli fuarı olarak kabul edilen Heimtextil'e katılan 164 şirketiyle Türkiye; Çin, ev sahibi Almanya, Hindistan ve Pakistan'ın ardından en çok stant açan beşinci ülke oldu.

3 MİLYAR DOLAR İHRACAT
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Ekonomi Ataşesi Gürol Başaran, Ticaret Ataşesi Gülay Babadoğan Tarakçıoğlu ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay fuarı ziyaret ederek iş adamlarıyla fikir alışverişinde bulundular.
Bursa'nın Türkiye'nin ev tekstili üretiminde ve ihracatında büyük bir paya sahip olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Türkiye'nin 3 milyar dolarlık ev tekstili ihracatının 800 milyon dolarını Bursa gerçekleştiriyor. Biz de hem Bursa'dan katılan 58 firmayı, hem de diğer Türk şirketlerini desteklemek amacıyla burada bulunuyoruz. Türk markalarının bu sektörde geldikleri noktayı görmek gurur verici" şeklinde konuştu.

KRİZİN ETKİLERİ ATLATILDI
BTSO ve UTİB Başkanı İbrahim Burkay ise ev tekstili sektörünün son dönemde toparlanarak, kriz öncesi ihracat rakamlarını yakalamaya başladığını kaydetti. Avrupa'nın, Türkiye'nin en önemli ticaret ortağı olduğunu dile getiren Burkay, "Almanya'nın 2013 yılının son çeyreğinde ulaştığı büyüme rakamları bizi umutlandırıyor. İspanya ve İtalya gibi güney ülkelerinin toparlanması da çok önemli gelişmeler. Türkiye'nin komşularında ve Orta Doğu ülkelerinde bazı sıkıntılar var. Biz geçmişte Avrupa'daki talep daralmasını bu bölgelerle telafi etmiştik. Şimdi de Orta Doğu'daki talep daralmasını Avrupa pazarındaki etkimizi geliştirmek suretiyle kapatmak istiyoruz" dedi.

705 kez okundu
Diðer Dünya Haberleri