BABA OCAĞINDA GÖNÜL BİRLİĞİ
Tarih : 2014.03.28  08:54:14
MHP İlçe Başkanlığı, Salı akşamı seçim irtibat ofisi önünden başlatıp sahil boyunca devam ettirdiği yürüyüşle geldiği Macaron’da miting yaptı. Havai fişeklerle yapılan karşılamada, MHP’liler, Ayvalık Belediye Başkan adayları Mehmet Sıray’ın, seçim vizesini, kentin en eski semtlerinden, doğup büyüdüğü baba ocağı Macaron’dan da aldığını belirtti.

Ayvalık Belediye Meclisi’nin bağımsız Belediye meclis üyesi Cem Dede’nin de kürsüye çıkıp destek verdiği Mehmet Sıray’ı, Macaron mitinginde MHP İlçe Başkanı Mehmet Çokkorkmaz, Ayvalık eski Belediye Başkanı Ahmet Tüfekçi, MHP’li Belediye Meclis üyesi Melih Arslan, BM üyesi adayları ve çok sayıda partili de yalnız bırakmadı.

“ORTAK PAYDALARIMIZ OLMALI”

Seçimi MHP’nin kazanması istemeyen bazı çevrelerin kendisine iftiralar attığını söyleyen Sıray, “Bu duruma düşmüş olanlara buradan da sesleniyorum. Gelin bize katılın, Allah’ın doğrusu birdir. Biz buraya, yüreğimizi insanlarımızla birleştirmeye geldik. Sadece söylemediğimiz şeyleri bize mal ederek yıpratmaya çalışanlar değil, CHP’ye, AKP’ye, DSP’ye oy verenler de kardeşimizdir. Bu kardeşliğimizin ortak hedefi, tüm sorunlarını ortadan kaldırmasıdır. Ortak paydamız, mübarek vatan, mübarek bayrak ve ölümsüz Atatürk olmalıdır. Yüreğimizde onlara da yer var. Ancak, aramızda bir de fark bulunuyor. milyonlar harcayarak, tüm Ayvalık’ı, üstü örtülü olarak başkalarını karalayan afişlerle, tutamayacağımız vaatlerle, bankaların duvarını boydan boya posterlerle donatmadık. Donatmayacağız. Ayvalık üzerine birtakım oyunlar oynanıyor, bu kirli oyunları bozacağız. Çünkü biz, yüreğimizi halkımıza açtık, tek yürek olduk. Bu tek yürekle son ana kadar çalışacağız. Tanıdık ya da tanımadığımız herkesle, komşularımızla konuşacak, projelerimizi ve yola çıkış sebeplerimizi anlatacaksınız, anlatacağız. Oylarımıza sahip çıkacak ve 30 Mart seçiminden zaferle çıkacağız” dedi.

“BİRİLERİNİN DEĞİL, HALKIMIN ADAYIYIM”

Halk arasında adaylarla ilgili dolaşan değerlendirmelere dikkat çeken Mehmet Sıray, huzur içinde, sorunları en aza indirilmiş bir Ayvalık ve Türkiye’den başka bir amacı olmadığını vurgulayarak,  “Ben sizin adayınızım, halkımın adayıyım. Birilerinin birtakım hesaplarıyla aday olmadım, aday yapılmadım. Geriye kalan, halkımızın takdiri ve sandıkta baş başa kalacağı vicdanıdır. Çünkü oy namustur, satılamaz, satın da alamazlar. Dolayısıyla, bu büyük halkın, büyük milletin ne istediğini 31 Mart sabahı birlikte göreceğiz” dedi.

“AHMET TÜFEKÇİ’Yİ ÖRNEK ALIYORUM”

Sözleri sık sık sloganlarla kesilen MHP adayı Mehmet Sıray, Muhsin Yazıcıoğlu’nu ölüm yıldönümünde rahmetle anarken, Ayvalık’a büyük hizmetler yapan Ahmet Tüfekçi’yi de unutmadı. Efsane başkan Ahmet Tüfekçi’yi örnek aldığını söyleyen Sıray, “Çünkü, şu anda musluklarımızdan akan su, üzerinde gezdiğimiz asfalt onun eseridir. Diktiği fidanlar orman olmuştur. Amacımız böyle olunca, hiç kimseyle bir sıkıntımız yok. CHP’nin, DSP’nin ve AKP’nin adaylarını da seviyorum. Ancak; 22 yıldır iktidar partisinden belediye başkanı olmayan Ayvalık’ımızın dününü ve bugününü hatırlayın. Elimiz ayağımız zincirlerle bağlanmış ve bu zinciri, efsane başkanımız Ahmet Tüfekçi kırmıştı. Sıra bendedir, Hatalarımızdan ders almış olarak seçilecek ve hepimizi bu zincirlerden kurtaracağım” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR İLE UYUM GEREKLİ”

Konuşmasının son bölümünde, Balıkesir’in büyükşehir olduğunu hatırlatarak önemli uyarılarda bulunan Sıray, “Yetkilerin yüzde 70’i, büyükşehir belediyesine aittir. Bu yüzden, 30 Mart günü, MHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin yanına MHP’li Ayvalık Belediyesi’nin koymak zorundayız. Biri başka, diğeri başka partiden olursa, uyum sağlamaz ve büyük Ayvalık’ımız, hakkı olanlardan uzak kalmaya devam eder. Yetkilerin yüzde 70’i, büyükşehir belediyesinde olduğuna göre, uyum içinde olmayacak bir Ayvalık’a yazık olacaktır” dedi.

514 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri