KAYMAKAM ERGUVAN’DAN ‘KİTAP OKUYUN’ TALİMATI
Tarih : 2014.04.02  09:22:59
Edremit ilçesinde, Kütüphane Haftası nedeniyle kitap sergisi açıldı. Açılışı yapan Kaymakam Abdülhamit Erguvan, öğrencilere “Kitap okuyun” talimatı verdi.

İlçedeki Edremit Muzaffer Akpınar İlçe Halk Kütüphanesi, her yıl düzenlediği Kütüphane Haftası etkinliklerini bu yıl da sürdürdü. Etkinlik çerçevesinde, kütüphane bünyesinde bulunan ve halk arasında en çok sevilerek okunan kitaplar hazırlanan sergide gün yüzüne çıkartıldı. Hazırlanan sergi, düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine, Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, Edremit Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İncilay Dönmez, bazı daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Kütüphane Müdürü Şevket Kodaz’ın ev sahipliği yaptığı törende, serginin açılış kurdelesini, Kaymakam Erguvan yaptı. Açılış öncesinde konuşma yapan Kaymakam Erguvan, Türk toplumunun artık kitap okumaktan fazlasıyla uzaklaştığını söyleyerek, açılışa katılan öğrencilerden kitap okumalarını istedi. Erguvan, “İnsanların kendilerini iyi biçimde geliştirmelerindeki en büyük faktörlerden birisi kitap okumaktır. Günümüzde toplumumuzda kitap okuma oranı çok az seviyelerde. Kitaba verdiğimiz değer neredeyse kayboldu. Siz öğrencilerimiz, bizlerin geleceğisiniz. Bu nedenle sizlerden kitap okumanızı istiyorum” dedi.
Kaymakam Abdülhamit Erguvan daha sonra, yanına bir öğrenci alarak serginin açılışını yaptı ve sergideki kitapları inceledi. Kütüphane Müdürü Şevket Kodaz, yaptığı konuşmada, Edremit’te ilk kütüphanenin 03 Kasım 1960 günü kurulduğunu ve o günden bu güne kadar da açıl kaldığını söyledi. Kodaz, “Kütüphanemizde 2013 istatistiklerine göre, 21 bin 322 adet kitap mevcuttur ve 16 bin 20 kişi faydalanmıştır. 6 bin 375 kitap ta kütüphanemizden ödünç alınmıştır. Zeytinli ve Akçay olmak üzere 2 şubemiz mevcuttur” dedi.
Daha sonra, okullarda düzenlenen ‘Kütüphane Haftası Etkinlikleri Kompozisyon Yarışması’nda dereceye giren başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Kütüphanede açılan sergiyi gün boyu öğrenciler ve vatandaşlar ziyaret etti.

307 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri