MISIR’DAKİ İDAMLAR EDREMİT’TE PROTESTO EDİLDİ
Tarih : 2014.04.14  09:41:53
Mısır'da 529 kişi hakkında alınan idam kararı, ülke genelindeki bir çok yerleşim alanında olduğu gibi, Balıkesir’in Edremit ilçesinde de protesto edildi.

  Edremit’te bulunan Kardeşlereli Derneği, ilçenin Cumhuriyet Meydanı’nda protesto etkinliği gerçekleştirdi. Dernek yönetimi, üyeleri ve bazı vatandaşların katılım gösterdiği etkinlikte, Mısır’da 529 kişi hakkında verilen idam kararı eleştirildi ve protesto edildi. Karar karşıtı sloganlar atan topluluk, ellerindeki döviz, pankart ve afişlerle dikkat çekti. Elleriyle Rabia işareti yapan bayanlar, katliamları kınadı.

  Kur’an-ı Kerim’den bazı ayetlerin okunduğu etkinliğe katılan çocuklar, konuyla ilgili şiirler okudu. Ardından da, Mısır’daki katliamların durdurulması için hayır duaları okundu. Daha sonra, katılımcılar hep bir ağızdan tekbir getirdi ve hazırlanan basın açıklaması okundu. Basın açıklamasını okuyan dernek yetkilisi Yakup Döver, “Mısır’da, Müslüman kardeşleri hedef alan ve İslami bir yönetime tahammül edemeyen dünya emperyalistleri, Mısır’daki sisi cuntasını destekleyerek, Mısır’daki bütün Müslümanlara karşı baskı, şiddet ve terör estirmeye başladı. Bu zaman zarfında, binlercesi şehit olan, onbinlercesi hapislere atılan Müslümanlar, bütün bu baskılara ve sindirme politikasına pirim vermediler. Müslümanların, bu soğuk kanlı ve kararlı tutumları destekçileri olan, başta ABD, İsrail onların yardımcıları diğer sömürgecileri çileden çıkardığı gibi, Mısır cuntasını da çileden çıkarmıştır. Son olarak geçtiğimiz günlerde, Müslüman kardeşler üyesi 529 kişi hakkında Mısır mahkemeleri kiralık hakimleri tarafından, ‘Şiddet olaylarına karışmak, kişilere ve kamu malına saldırı’ gibi düzmece gerekçeler ileri sürülerek idam cezası verildi. Bu utanç verici kararı kınıyor ve kabul edilemez olduğunu bildiriyoruz” dedi.

  Eylemci gurup, okunan basın açıklamasının ardından, tekbir getirerek Cumhuriyet Meydanı’ndan ayrıldı.

224 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri