BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EDİP UĞUR, BİRLİK BAŞKANLARI VE MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ
Tarih : 2014.04.15  09:23:57
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir kırsalı ile ilçelerindeki süt ve et birliklerinin başkanları ve muhtarları ile bir araya geldi.

Balıkesir Karesi ve Altıeylül İlçeleri Süt ve Et Birlikleri başkanı olan Cihat Şimşek, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Karesi Belediyesi ile bir tanışma ve teşekkür yemeği düzenledi. Yemeğin onur konuğu ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur oldu. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi İlçe Tarım Müdürü Nihat Ağan, Karesi Belediyesi sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcısı Yasin Sagay, Karesi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı yemekte bir selamlama konuşması yapan Büyükşehir Başkanı Edip Uğur, Balıkesir'in Büyükşehir Belediyesi olmasının ilk meyvelerinin özellikle kırsaldaki mahallelerde alınmaya başladığını söyledi. Köylerde artık ilçe belediyeleri tarafından çöp araçlarının gidip buradaki çöpleri topladığı, ayrıca belediye otobüslerinin de kırsaldaki mahallelere otobüs seferleri başlattığı bildirildi. Yücel Et Restoranda düzenlenen yemekli buluşmada birlik başkanlarına ve tüm muhtarlara teşekkür eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yeni seçilen kırsaldaki mahalle muhtarlarını da kutladı. Bu organizasyonu düzenleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Süt Birliği başkanı Cihat Şimşek'e teşekkür eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kırsaldaki mahallelerin artık ilçe merkezindeki diğer mahalleler gibi çöplerinin toplanmaya başlandığını, ayrıca belediye otobüslerinin de düzenli seferlere başladığını bildirdi. Uğur, muhtarlara çöp toplama işinin büyükşehirin ilk meyvesi olduğunu belirterek hizmetlerin artacağını kaydetti.
"VATANDAŞA OLAN HİZMET AKSAMAYACAK"
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi ilçesine bağlı bulunan kırsalda yeni seçilen 21 mahalle muhtarı ile birlikte toplam 42 mahalle muhtarını kutlayıp görevlerinde başarı diledi. Kırsaldaki bütün köylerin artık mahalle olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, hizmet ederken bürokrat ve ceberut devlet anlayışında olmayacaklarını, bilakis belediyedeki çalışanların kendilerini vatandaşın yerine koyarak hareket edip buna göre problemleri de kendi problemiymiş gibi çözeceklerini vurguladı. Büyükşehir Belediye başkanı Uğur, konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Artık eski köylerimiz inşallah bundan sonra Karesi'nin mahallesi olarak hizmet görecek. Çöp toplama işi başladı, arabalar geliyor. Bunlar Balıkesir'in büyükşehir olmasının ilk meyvesi. Bazı mahallelerimize kırsalda iki gün çöp toplamaya geliyor araçlar, bazılarına da 1 gün geliyor. Bunu zaman içerisinde organize edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi ve Altıeylül Belediyesi olarak merkezde yeni bir yapılanmaya gittik. Vatandaşa olan hizmet kesinlikle aksamayacak. Vatandaşa hizmet verirken bir problem geldiğinde belediyedeki görevli kendini o vatandaşın yerine koyacak. Sanki onun kendi problemiymiş gibi düşünerek buna göre davranıp öyle hareket edecek. Öyle bürokrat, ceberut devlet anlayışı bizde yok. Bizde bürokrat kendini o vatandaş yerine koyacak, o muhtar yerine koyacak, onun problemi neyse kendi problemini çözüyormuş gibi o problemi çözecek, halledecek. Bizim prensibimiz ve usulümüz bu. Biz hep birlikte, süt birliğimizle, et birliğimizle, hepsiyle birlikte ortak akıl ile hareket edeceğiz. Biz, Balıkesir'deki insanımızın hayatını kolaylaştırmak, hayat standardını yükseltmek için elimizden gelen gayreti planlı programlı bir şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum. Sizlerle zaman zaman bir araya geleceğiz. Ben yeniden seçilen arkadaşlarımızın hepsini tebrik ediyor, başarılar diliyorum."
Aynı zamanda Karesi Belediyesi Meclis Üyesi olan Balıkesir Karesi ve Altıeylül Süt Üreticileri Birliği ile Et Üreticileri Birliği başkanı Cihat Şimşek, düzenledikleri birlik yemeğine onur konuğu olarak katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür etti.
KARESİ BELEDİYESİ'NDEN YURT GEZİSİ
Bu arada, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 50 yaş ve üzerindeki tüm vatandaşları ücretsiz gezilerle ilgili bilgilendirdi. Kırsaldaki mahallelerden başlamak üzere 50 yaş üzerindeki tüm vatandaşların Çanakkale gezisine götüreceklerini belirten Yücel Yılmaz, bu tür gezilerin Konya ve Ürgüp ile devam edeceğini bildirdi. Karesi Belediyesi'nde sosyal işlerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sagay ve meclis üyesi Hüseyin Adın'ın sorumluluğundaki proje kapsamında taleplerin alınmaya başladığı, vatandaşların ücretsiz olarak Çanakkale ve diğer yurt gezilerine götürülüp getirileceği bildirildi. Ayrıca, köylerdeki eksikliklerin giderilmesiyle ilgili çalışmaların da aralıksız olarak sürdüğü kaydedildi. (İHA)

355 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri