BALIKESİR TİCARET BORSASI’NDAN ÜRETİCİLERE MÜJDE
Tarih : 2014.04.19  09:22:21
Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, üreticilere müjdeli haber verdi.

Kula açıklamada “2014 Yılı tarımsal destekleme miktarları, Bakanlar Kurulu Kararı ile 12 Nisan 2014 tarihinde yürürlüğe giren 28970 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Üreticilerimize, Mazot, gübre, toprak analizi desteği dışında tarımsal ve hayvansal üretime verilen birim bazlı desteklerde bulunmaktadır.

Özellikle kanola, aspir ve soya fasulyesi üretimi yapan üreticilerimize fark ödemesi desteği yanı sıra ilave olarak ta üretim yapılan dekar başına 10 TL alacak olmaları, bu ürünlerin üretiminin ne kadar önemli olduğunu bize göstermektedir. Kanola üretiminde 1 Kg.’a  40 Krş., aspire 1 Kg. 45 Krş. Soya fasulyesi içinde 1 Kg’a 50 Krş destek verilmektedir. Bu primlere ilaveten dekar başına 10 TL destek verilmiş olması büyük bir avantajdır.

 “İlimizin coğrafi yapısı incelendiğinde ilimiz topraklarında, yağlı bitkilerden aspir ve kanola ekimine elverişli alanlar bulunmaktadır. Bu topraklarımızın, devletin de vereceği destekle aspir ve kanola üretiminde kullanması üreticilerimiz için büyük menfaat sağlayacaktır. Bu yağlı tohumların en önemli özellikleri; arpa buğday gibi hububat üretiminde kullanılan makine ve ekipmanların bu bitkilerde de rahatlıkla kullanılabilir olmasıdır.

Sanayisi ve ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan ve ülkemizin tarım ve hayvancılık üssü olan ilimizin için büyük fırsat teşkil eden bu yatırımlara katılımın üst seviyede olması ortak dileğimizdir. İlimizin bulunduğu konum ve coğrafi alanının bu ürünlere olan avantajını üreticilerimizin en iyi şekilde değerlendirmesini temenni eder, rekoltelerinin bol olmasını dilerim” dedi.

456 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri