AYVALIK 1. ULUSLARARASI HALK OYUNLARI ŞENLİĞİ BAŞLADI
Tarih : 2014.04.24  09:25:22
Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 1. Uluslararası Halk Oyunları Şenliği, dün başladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına denk gelen şenliğin konukları Kaymakam Naif Yavuz, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’i ziyaret etti. Karşılıklı hediyelerin verildiği ziyaretlerde, şenliğin Ayvalık ve çocuklar için sağladığı katkılar gündeme geldi.

Bulgaristan, Moldovya, Sırbistan, Azerbaycan ve Ankara’dan gelen konuklar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Mustafa Kurtuluş, Okul Müdürleri Sevcan Bilgin, Nejdet Çalık ve Mehmet Çakır’dan oluşan Şenlik Komitesi ile organizatör Salih Önsay’ın eşliğinde ilk olarak Kaymakam Naif Yavuz’u ziyaret etti.

“GÜZEL TÜRKİYE’MİZİ VE GÜZEL AYVALIK’IMIZI ANLATIRSINIZ”

Kaymakam Yavuz, “Güzel Türkiye’min çok güzel coğrafyası olan Ayvalık’a hoşgeldiniz. Sizleri burada görmekten ve ağırlamaktan onur ve mutluluk duyuyorum. İnşallah memnun kalır ve gittiğiniz yerlerde misafirperverliğimizi, güzel Türkiye’mizi ve güzel Ayvalık’ımızı anlatırsınız” dedi. Ayvalık’ı gezip gezmediklerini soran Kaymakam Yavuz, konuklara Ayvalık zeytini, zeytinyağı ve sabunun bulunduğu çanta hediye ederken, “El değmemiş zeytinyağı el değmemiş kadın gibidir. İddia ediyoruz dünyanın en kaliteli zeytinyağı Ayvalık’ta üretilmektedir” dedi.

ÇOCUKLARI MAKAM KOLTUĞUNA OTURTTU

Deniz kıyısında Kaymakam Yavuz ile hatıra fotoğrafı çektiren konuk öğrenciler, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i makamında ziyaret etti. Konukları “Ayvalık şenlendi” diyerek karşılayan Başkan Gençer, çocukların bayramda makam koltuklarına oturması uygulamasını gerçekleştirdi ve konuk öğrencileri sırayla makam koltuğuna oturttu. Sırbistanlı öğrencilere, ‘Koltuğu kaptırdık’ diye takılan Gençer, uygulamada adet olduğu üzere Ankara Gazi Osman Paşa Necla İlhan İpekçi Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Egemen  Özdil’e Ayvalık için vereceği talimatı sordu, Gençer, “Daha iyi parklar” yanıtını aldı. Ekip son olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’i ziyaret etti. Etkinliği düzenleyen ve uluslararası hale getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, konuklarla yakından ilgilendi ve şenliğin, Ayvalık için önemli bir etkinlik olacağını ifade etti.

CUMHURİYET MEYDANI, CUNDA VE ANFİ TİYATRODA GÖSTERİ YAPILACAK

23 Nisan günü saat 14.30’da kortej ile başlayan şenlik kapsamında aynı gün saat 15.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda gösteriler yapıldı. Aralarında Akçapınar İlk-Orta Okulu, Ali Çetinkaya Orta Okuku, Altınova Merkez ve 14 Eylül İlk Okulu, Atatürk İlkokulu, 15 Eylül Ortaokulu, Sakarya Orta Okulu, Kıvanç Sarlıcalı İlkokulu ve Ayvalık Folklor Derneği’nin de bulunduğu halkoyunları ekipleri 24 Nisan günü (bugün) saat 10.00’da Cunda Adası’nda ve 25 Nisan günü saat 20.30’da Anfi Tiyatroda gösteri yapacak. 

472 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri