TERFİ MERKEZİ DEVREYE GİRDİ
Tarih : 2014.07.14  09:15:50
Ayvalık’ın üç ana su hattından biri olan ve sıkça yaşanan patlaklarla gündeme gelen 400’lük hattın üzerinde yapılan terfi merkezi, Cumartesi akşam saat 19.00’da devreye girdi. BASKİ (Balıkesir Su Kanalizasyon İşleri) Daire Başkanı İzzet Günal, terfi merkezinin devreye girmesiyle yaz ayında su sorunu olmayacağını kaydetti.

Yaklaşık 1, 5 sene önce yapılan 400’lük su hattında yaşanan patlakların ve su kesintilerinin önüne geçmek için Sokol Kavşağı eski İzmir bağlantı yolunun köşesine yapılan terfi merkezi tamamlandı.  16 km’lik hat üzerinde, yapımına bir hafta önce BASKİ tarafından başlanan terfi merkezi, Cumartesi akşamı çalışmaya başladı. BASKİ Daire Başkanı İzzet Günal, BASKİ Ayvalık ve Gömeç Müdürü Saadettin Gezen ve şef Yüksel Kaya ile birlikte terfi merkezinin kontrolünü saat 23.00’e kadar sürdürdü.   

“HATTI TAKVİYE İLE ÇALIŞIR HALE GETİRDİK”

Merkezin büyük bir yatırım olmadığını ve maliyeti konusunda bir rakam belirtmeyeceğini söyleyen BASKİ Daire Başkanı İzzet Günal, terfi Merkezinin devreye girmesiyle Ayvalık’ın yaz aylarında yoğunlaşan su sorununun çözülüp çözülmeyeceği sorusuna, “Ciddi anlamda kanayan yara vardı. Elimizden geldiğince ciddi ekipler, makine ve ekipmanlarla müdahale ettik. ASKİ olarak sıkıntılı bir alt yapı olan içme suyu sorununu teknik olarak bir takım takviyelerle çalışabilir hale getirdik. BASKİ gerekli çözümü üretti. 3 günden beri vatandaşların kiminin evine vidanjörlerle su göndermeye çalıştık. Kova olsa kova ile göndereceğiz. Vatandaşlar bu yaz, geçmiş yıllarda yaşadığı sıkıntıyı yaşamayacak. Su sıkıntısını minimize ettik. Vatandaşlar en azından yazı rahat geçirsin istedik. Terfi merkezinin devreye girmesiyle yazın sorun olmayacak. Su kesintilerini eskisi gibi yaşamayacağız. Bu sistem çalışırsa hattın da değiştirilmesine gerek kalmayacak. Neticede emek harcanmış, yararlanmak lazım. Bizimle çalışan ekiplerimize teşekkür ediyorum. Kimi evinden kimi sağlığından fedakarlık yapa yapa bu noktalara geldik. Ayrıca  verdiği katkı için belediyeye ve sabrettiği için vatandaşlara teşekkür ederiz” şeklinde yanıtladı.

“FELSEFEMİZ; ANLIK DEĞİL KÖKLÜ ÇÖZÜM”

Terfi merkezi dışında ilçede su konusundaki alt yağı çalışmalarının neler olacağı sorusuna Günal, “Göreve başladığımızdan beri ciddi anlamda bölgemiz sorunlarına müdahale ettik.  Bundan sonra da Ayvalık’ta yatırım konusunda üzerimize düşen görevi yapacağız. Anlık çözümler değil köklü çözümler olacak. Kurumumuzun felsefesi bu. Biz 7/24 hizmetteyiz. Telefonumuz hep açık. Vatandaşlarımız sorunlarını çekinmeden iletebilir. Biz çözüm için varız” dedi.

“BASKİ SORUNU ÇÖZMÜŞTÜR”          

Altınova’dan gelen suyun basıncının terfi merkezinde sıfırlandığını belirten BASKİ Ayvalık ve Gömeç Müdürü Saadettin Gezen, “Buradan Cennet Tepesine 4 atmosfer basınçla su basılıyor. Devamlı patlakların yaşandığı hatta kot 10’dan 73 kota su basmaya başladık. Saatte 150 ton su basıyoruz. Pazar günü saat 13.00’ten sonra Şirinkent, Cunda, Çamlık ve İlçe merkezindeki sorunlu noktalarda çeşmelerden suların akacak. Bu ürün BASKİ’nin ürünüdür. BASKİ sorunu çözmüştür” dedi.

1110 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri