HOLLANDA’DAN EDREMİT’TEKİ ENGELLİLERE BÜYÜK YARDIM
Tarih : 2014.07.18  09:17:31
Yıllardır Hollanda’da faaliyet gösteren ‘Hollanda Sivaslılar Vakfı’, bu yılki yardımlarını Balıkesir’in Edremit Körfezi’ndeki engelli vatandaşlara yaptı. Akülü ve normal tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelliler büyük sevinç yaşadı.

  Kurulduktan sonra, ilk olarak 1999 yılında Sivas iline ambulans hediye ederek yardım faaliyetlerine başlayan ‘Hollanda Sivaslılar Vakfı’, her yıl aralıksız olarak Sivas’taki ihtiyaç sahibi kişilere 2-3 tır dolusu yardım malzemesi temin ederek bağışlıyor. Bir aracı vasıtasıyla Edremit Körfezi’nde yardıma ihtiyacı olan çok sayıda engelli vatandaşın olduğunu öğrenen vakıf yetkilileri, Ramazan ayı içinde Hollanda’daki Türk hayırseverleri harekete geçirdi.  Topladıkları bağışlarla 70’i akülü olmak üzere toplum 120 adet tekerlekli sandalye, 150 adet baston ve 15 adet yürüteç temin eden vakıf, bir tır dolusu malzemeyi geçtiğimiz günlerde Edremit Körfezi’ne getirdi.

  Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan ile temasa geçen Hollanda Sivaslılar Vakfı Başkanı İbrahim Çitil, getirdikleri yardım malzemelerini Edremit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na bağışladı. Edremit Kaymakamlığı ise, Edremit Körfezi’ndeki diğer kaymakamlıkların Sosyal Yardımlaşma Vakıflarıyla temasa geçerek kısa sürede ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara ulaştı. Yapılan girişimler neticesinde belirlenen ihtiyaç sahibi engelliler, düzenlenen programlar ile ihtiyaç duydukları, akülü ve normal tekerlekli sandalyelerine, baston ve yürüteçlerine kavuştu.

  Tekerlekli sandalyelerine oturan engelli vatandaşların bazıları duygusal anlar yaşarken, bazıları da sevinçten ne yapacaklarını şaşırdı. Engelli vatandaşlar, Sivaslılar Vakfı’nın yöneticilerine, hayırseverlere ve Edremit Kaymakamlığı’na teşekkür etti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hollanda Sivaslılar Vakfı Başkanı İbrahim Çitil, “Onların mutluluklarını birlikte yaşamak için buradayız. Edremitli hemşerilerimiz Hollanda’da böyle bir kampanya başlattılar. Biz de bunun neticesinde bu arabaları aldık ve Edremit’e getirdik. Edremit Kaymakamlığı ile ortaklaşa, arabalarımız dağıtılıyor. Bu güne kadar Sivas’a yardım getiriyorduk. Bu sefer de Hollanda’daki Edremitli hemşerilerimizin istek ve katkıları oldu” dedi.

  Gerçekleşen son dağıtım töreninde, 15’i akülü olmak üzere toplam 30 tekerlekli sandalye ile baston ve yürüteçler sahiplerine verilirken, törene, Edremit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Elif Çakır da katıldı.

206 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri