CHP LİDERİ EDREMİT’TE COŞKUYLA KARŞILANDI
Tarih : 2014.07.21  09:14:08
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 64 yıl sonra seçim kazandığı Edremit ilçesini ziyaret etti. Huzurevi’nde iftara katılıp, Faruk Serpil Parkı’nda halka seslenen Kılıçdaroğlu’na Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından sembolik olarak şehrin anahtarı ve fahri hemşerilik beratı verildi.

Edremit'te 64 yıl aradan sonra Kamil Saka ile Belediye Başkanlığı'nı kazanan Cumhuriyet Halk Partisi, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırlamanın heyecanını yaşadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir’in Edremit Körfezi’ne yaptığı ziyaretin son durağı Edremit ilçesi oldu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çanakkale sınırında Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım ve Belediye Meclis üyeleri tarafından karşılandıktan sonra şehir turu yaparak Edremit Kızılay Huzurevi’nde ki iftar yemeğine katıldı. Edremit Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğinde Huzur evi sakinleri ile bilirlikte iftar yapan Kılıçdaroğlu ardından partisinin 64 yıl sonra kazandığı Edremit Belediyesi’ni ziyaret etti.

 

Belediye Başkanı Kamil Saka’dan kısa bir brifing alan CHP Lideri’ne Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından barışın simgesi ve yörenin en önemli geçim kaynağı olan zeytin figürlerinin bulunduğu tabla hediye edildi. Arından Cumhuriyet Halk Evleri Edremit Şubesi’ni ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, Faruk Serpil Parkı’nda ki Ramazan etkinliklerine katılarak halka seslendi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım tarafından çeşitli hediyeler verildi. CHP’li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na 64 yıl sonra kazanılan seçimin anısına sembolik olarak şehrin anahtarını ve Edremit’in fahri hemşerilik beratını verdi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun seçim öncesinde "CHP'li Başkanın olduğu Edremit'i ziyaret etmek istiyorum" dediğini, kendisinin de Edremit'te seçimleri kazanma sözü verdiğini belirterek, "Güzel Edremit'imizde 64 yıl aradan sonra zafere ulaşmanın gururu ile Genel Başkanımızı misafir ediyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından sonra Edremit Belediyesi Sokak tiyatrosu gösterisi ile dünyaca ünlü ritim sanatçısı Mısırlı Ahmet ve ekibinin ritim gösterileri sergilendi.

 

Yoğun bir katılımın olduğu Edremit’te ki etkinlikte CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Başbakanlık işinden önce isterseniz Cumhurbaşkanlığı işini konuşalım. Ayın 10'unda sandığa gideceğiz. Söz mü? Birinci koşulumuzu önce yerine getiriyoruz ve sandığa gidiyoruz. Sandığa gidince, Cumhurbaşkanlığının nitelikleri ne olmalıdır diye düşüneceğiz. Ekmeleddin İhsanoğlu, hiçbir partinin üyesi değil. O, hem uluslararası arenada, hem yurt içinde, hem Doğu'da, hem Ortadoğu'da çok önemli görevlerde bulunmuş. Oturuyor, ben artık emekliliğimi yaşamak istiyorum diyor. Biz ona dedik ki 'Senin bu ülkeye karşı hizmet görevin bitmedi ve sürdüreceksin. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olacaksın inşallah. Halk takdir edecek ve göreceksin, bu ülkeye daha çok hizmet edeceksin'. Onu ikna ettik ve kendisi bizim Cumhurbaşkanı adayımız"

 

"Ben Evliya Çelebi gibi geziyorum ve gezeceğim. Gezmek zorundayım. Çünkü ben insanımı seviyorum. Çünkü ben ülkemi ve ülkemin çocuklarını seviyorum. Filistin, Filistin diye ağlamasın. Gerekeni yapsın. Bir kişi gereğini yapmadığı takdirde doğru olmaz. Gereğini yapacak ve biz de diyeceğiz ki, hükümet gereğini yaptı. Demek ki gereğini yapmaktan çekiniyor. Ekmeleddin bey, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğunda, emin olun Ortadoğu'nun sorunlarını çözmek çok daha kolay olacak. Çünkü, Batı'yı ve Doğu'yu çok iyi biliyor. İslam dünyasını çok iyi biliyor. Filistin'in kendi içindeki kavgalarını engelledi, önledi. Orada barışı ve huzuru getirdi. Bu seçimlerde ya demokrasiden yana, özgürlükten yana, Türkiye'nin çağdaşlığından yana oy kullanacağız, veya baskı gelecek ve o baskılar sizleri biraz daha bunaltacak. Ben şunu söylüyorum, baskıdan yılmayacağız. CHP olduğu sürece hiçbir zalimin önünde diz çökmeyeceğiz. Bunun mücadelesini vereceğim. Ama size inanarak, güvenerek vereceğim. Bir bedel ödenecekse, hiç korkmayın, o bedeli önce ben ödeyeceğim" dedi.

Ortadoğu'nun kan gölüne döndüğüne dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Ramazan ayında Müslümanların birbirlerini boğazladığını belirtti. Kılıçdaroğlu, Gazze'de gencecik insanların, çocukların öldürüldüğünü, BM Güvenlik Konseyi'nin bir an öce toplanıp akan kanı durdurması gerektiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Kürecik radar istasyonunun faaliyetlerini sonlandırması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyetle, Balıkesir Kocaseyit Havalimanı'ndan kalkan tarifeli uçakla Ankara'ya hareket etti.

492 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri