ATATÜRK'ÜN KALDIĞI KONAK DÖKÜLÜYOR
Tarih : 2014.07.23  09:37:32
Balıkesir'in Havran İlçesinde, Atatürk'ün de kaldığı tarihi konağın, ilgisizlik nedeniyle her geçen gün göz göre tahrip olması duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu.

Çiğitzade mahallesinde bulunan Terzizade Saadeddin Bey'in konağı olarak bilinen eski yapı ilçe girişindeki ihtişamı ile göz kamaştırırken, ilgisizlik nedeniyle tarihi konak yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalması vatandaşları üzdü.

Vatandaşlar “Bu tarihi konak Atatürk’ümüze ev sahipliği yapmış, yaşayan ender değerlerimizden bir eser.  Cumhuriyet döneminde tarihi konağa, Atatürk ve Latife Hanım'ın geldiği, birlikte burada Kahve içtikten sonra Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı ile bu evde görüştükleri de bilinmekte. Mülk sahibi konağı restore edilmiyorsa Devlete versinler yazık günahtır, Avrupa Ülkelerinde böyle tarihi yapıtlar koruma altına alınıyor, bizlerden sonra gelecek nesillere bırakacağımız en büyük mirasımız tarihimizdir. Konağın belli bölümleri parça parça dökülüyor, yoldan geçen araç ve insanların can tehlikesi bulunmakta, şerit çekmekle önlem alınmaz.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Hasan AKAR  

355 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri