BÜYÜKŞEHİR’DE İLK BAYRAM
Tarih : 2014.07.31  17:01:04
Balıkesir'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi.

Balıkesir'de Büyükşehir Belediye binasının giriş katında resmi bayramlaşma töreni düzenlendi. Törene Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Tülay Babuşçu, Cemal Öztaylan, CHP Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Osman Sali, Altıeylül ve Karesi İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanlar ile askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Vali Ahmet Turhan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, bayram tebriklerini kabul etti. Çeşitli ikramların yapıldığı törende Balıkesir Vali Yardımcısı Nusret Şahin ile TÜMSİAD Şube Başkanı Eşref Koçak'ın renkli bayramlaşması törene katılanları gülümsetti. Vali Yardımcısı Şahin, bayramını tebrik eden Koçak'a 5 TL bayram harçlığı verdi.
Törende Balıkesir'de görev yapan basın mensupları da il protokolü ile bayramlaştı. 

BAYRAMLAŞMA AK PARTİ BİNASINDA DEVAM ETTİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, AK Parti Milletvekilleri ve İlçe Belediye Başkanları ile birlikte AK Parti Balıkesir İl Teşkilatında bayramlaşma törenine katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur "Artık devlet millet bütünlüğünün sağlandığı yeni bir Türkiye ve Balıkesir var" dedi.  AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı'nın açılış konuşmasıyla başlayan bayramlaşmaya Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Milletvekilleri Tülay Babuşçu, Cemal Öztaylan, İlçe Belediye Başkanları Zekai Kafaoğlu, Yücel Yılmaz ve çok sayıda partili katıldı.

 Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur partililere hitaben yaptığı konuşmada "Hepinizin ramazan bayramını tebrik ediyorum. Farklı bir bayram yaşıyoruz. Balıkesire bu ramazanda yeni bir hareket geldi. Bundan sonra Balıkesir farklı olacak. Artık milletine hizmetkar olan bir devlet var. Büyükşehiri ile 14 belediyesi ile farklı bir Balıkesir artık. Yeni Balıkesir'de insanlar rahat, insanlar huzur ve güven içinde. Tehdit edilmeyen , korkutulmayan insanların rahatça işine gücene baktığı bir Balıkesir var. Yeni Balıkesir Belediyesi, Altıeylül, Karesi ve 14 belediyesi ile yeni Türkiye'nin yeni Balıkesir'inde ramazanda farklı oldu. İnsanlar doya doya ramazanı yaşadı. Ben bütün belediye başkanlarımıza öncelikle Altıeylül ve Karesi Belediye Başkanlarımız olmak üzere diğer bütün ilçelerdeki Belediye başkanlarına teşekkür ediyorum sağ olsunlar hemşerilerimize bu güzel ramazanı yaşattılar. Bu güzel ramazan etkinlikleri esnafımıza, tüccarımıza ve insanımıza da yansıdı. Herkes memnun, saat üçlere kadar insanlar sokaklarda. Bir taraftan feshanede, diğer taraftan Kuvayi Milliye meydanında, bir taraftan lunaparkta, çaycısından tostçusuna kadar hepsi memnun. Balıkesir'e bir hareket geldi. İşte bu AK Belediyeciliğin farkı.

Balıkesir farklı olacak

Yeni Türkiye'de, yeni Balıkesir'in de farklı olacağına işaret eden Uğur " İnşallah Balıkesir bundan sonra daha farklı olacak. Büyükşehir ile diğer ilçe belediyeleri artık devlet millet bütünlüğünün sağlandığı bir Türkiye ve Balıkesir var. Artık millet devletten korkmuyor, devlette milleten korkmuyor. Devlet milletine dayatmıyor. Çünkü milletine hizmetkar olan bir devlet var, milletine hizmetkar olan belediyeler var. İnşallah önümüzdeki günler hemşerilerimiz için daha aydınlık olacak, daha güzel hizmetlerin geldiğini herkes görecek".

Müslümanlar zulüm altında

Gazze'de yaşanan olaylara da değinen Uğur " Tabi biz huzur ve güven içinde bir ramazan ve bayram idrak ederken, maalesef Gazze'de, Filistin'de, Libya'da, Sudan'da Müslümanlar  hakikaten büyük bir zulüm altında .  İsrail çocukları, anneleri öldürüyor. Onlar ramazan ve bayramın keyfini tadını çıkartamaladılar . Bayram yapamıyorlar, ama dua ediyoruz onlarda bu zulümden en kısa zamanda kurtulurlar. Eskiden kalbimizle buğz ediyorduk, şimdi dilimizle düzeltmeye çalışıyoruz. Eski Türkiye'nin hükümetleri sesini çıkartmıyordu. Müslümanlar inim inim inlerken, zulüm altındayken eski hükümetler bir kınama bile yapmıyordu. Şimdi devletimiz, hükümetimiz en şiddetli şekilde kınıyor. 2023 Türkiye'sinde, Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın 10. büyük ekonomisine sahip güçlü bir Türkiye hedefliyoruz. Türkiye'nin bu zulümleri de ben bitireceğine inşallah inanıyorum". Türkiye'nin 10 Ağustos'ta bir imtihandan daha geçeceğini hatırlatan Uğur " Yeni Türkiye, güçlü Türkiye, dünyada daha çok sesini duyuran, gücü hissedilen bir Türkiye için, ülkemizi 12 yıldır en iyi şekilde yöneten 2001-2002 krizinde borç alan bir Türkiye'den, alan el değil, veren el olan bir Türkiye'ye getiren Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan. İnşallah 10 Ağustos'ta ilk turda Cumhurbaşkanı olarak yeni Türkiye'de farklı bir konuma gelecek. Teşkilatlarımız 2001 yılından buyana aynı heyecan ve coşkuyla çalışmalarına devam ediyor" dedi.

698 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri