KÜÇÜKKÖY’E KONULAN İLK OTOBÜS, 4 AYDA KALDIRILDI
Tarih : 2014.08.05  09:32:03
Yaz sezonunda binlerce insanı ağırlayan Sarımsaklı ve Badavut Plajlarının bulunduğu Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesine, Ayvalık Belediyesi tarafından 30 Mart tarihinde konulan Belediye otobüsü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin aldığı karar gereği kaldırıldı.

. Vatandaşlar, köyken mahalleye dönüşen Bağyüzü Köyüne bile belediye otobüsü olduğunu, sefer sayısının arttırılmasını beklerken otobüsün kaldırılmasıyla hayal kırıklığına uğradıklarını belirtirken, ilk tepki CHP İlçe Başkanı Asım Sürer’den geldi.

Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesine daha önce sadece dolmuşlarla sağlanan ulaşım hizmetinde, Belediyenin yıllar sonra koyduğu tek otobüs, 4 ay içinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırıldı. Karar vatandaşların tepkisi topladı. Karara bir tepki de CHP İlçe Başkanı Asım Sürer’den geldi.

OTOBÜS BELEDİYE KADEMESİNE ÇEKİLDİ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Asım Sürer, “Ayvalık Küçükköy arasında ulaşım hizmetleri 30 Mart 2014 tarihinden itibaren dolmuşlar ve belediye otobüsleri ile karşılanmaktaydı. Ulaşım hizmetlerinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesine geçmesine kadar, Küçükköy’e ulaşım Ayvalık Belediyesi tarafından karşılanmaktaydı. Bu kapsamda, daha önce Küçükköy’e sadece dolmuşlar vasıtasıyla sağlanan ulaşım, 30 Mart 2014 tarihinden itibaren önce iki saatte bir ve müteakiben saatte bir olarak Ayvalık Belediyesince sağlanmaktaydı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ulaşım hizmetlerini devraldıktan sonra bu belediye otobüslerinin hizmetini önce iki saatte bire indirmiştir. Son olarak da 4 Ağustos 2014 tarihinden itibaren Belediye Otobüslerinin Küçükköy’e olan seferlerini tamamen iptal etmiştir. Şu anda Ayvalık ile Sarımsaklı arasında sadece dolmuşlar çalışmaktadır. 65 yaş ve benzeri ücretsiz ve indirim taşımaların dolmuşlar tarafından yapılacağı bildirilmiştir. Halkımıza saygı ile duyurulur” dedi.

“AKP HER YERDE OLDUĞU GİBİ GENE HALKI DİNLEMEDEN İŞ YAPIYOR”

Karara tepki gösteren Sürer, “Bölgedeki vatandaşlar isyanda, dolmuşlar bu yaz kalabalığını kaldıramıyor. Halk çok şikayetçi. Yüzlerce insan isyanlarını dile getirdi. Halkın tepkisi üzerine biz bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık.  Vatandaşlar, otobüsünü istiyor. AKP her yerde olduğu gibi gene halkı dinlemeden iş yapmaya devam ediyor” dedi. 

1477 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri